1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. PORTAŞ A.Ş.’NİN SKANDAL ALIMI: GENÇLERBİRLİĞİ SPOR KULÜBÜ 30 MİLYONLUK TAŞINMAZI 285 MİLYONA SATTI!

PORTAŞ A.Ş.’NİN SKANDAL ALIMI: GENÇLERBİRLİĞİ SPOR KULÜBÜ 30 MİLYONLUK TAŞINMAZI 285 MİLYONA SATTI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABB şirketi PORTAŞ A.Ş. tarafından Gençlerbirliği Spor Kulübü’ne ait olan ve borçlara karşılık ipotek altında bulunan taşınmaz, 285 Milyon TL’ye satın alındı. Taşınmazın tamamı, Çankaya Çayyolu Mahallesi’nde bulunan 40470 Ada 1 Parseldeki 1 No’lu taşınmaz olup, 16 Ağustos 2024 tarihinde Gençlerbirliği Spor Kulübü’nden ABB şirketi PORTAŞ A.Ş.’ye devredildi. Spor tesisi niteliği taşıyan yapı, 285 Milyon TL bedelle satın alındı ve ödemenin 6 taksit halinde yapılacağı belirtildi.

Portaş A.Ş. tarafından 285 Milyon TL’ye satın alınan taşınmazın, Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün Halk Bank’a olan 30 Milyon TL’lik borçlarına karşılık banka tarafından değer biçilerek ipotek altına alındığı görüldü. 30 Milyon TL değer biçilen taşınmazın, ABB şirketi PORTAŞ A.Ş. tarafından 10 katına satın alınması dikkat çekici oldu.

PORTAŞ A.Ş.’nin mali durumu, CHP’li Mansur Yavaş’ın belediye başkanlığı döneminde zarara uğradığı ortaya çıktı. 2019 yılında kar eden şirketin, 2023 yılında 59 milyon 647 bin 720 lira zarar ettiği belirtildi. Mali anlamda zor duruma düşen PORTAŞ A.Ş., zamanında yerine getirilmeyen yükümlülükler nedeniyle gecikme cezaları ve idari para cezaları ödemek zorunda kaldı. ABB’ye ait şirketlerin vergi ve sigorta prim borçlarının 2022 sonu itibariyle 1 Milyar TL’yi aştığı ifade edildi.

PORTAŞ A.Ş.’nin Mamak kentsel dönüşüm projesindeki usulsüzlüklerle gündeme gelmesi de dikkat çekti. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokollerin usulsüzlükle düzenlendiği iddia edilmiş ve mahkeme kararı ile iptal edilmişti. Ayrıca şirketin sahte imzalarla yapı ruhsatları düzenlediği iddiaları da ortaya atılmış ve belediye yönetiminin sessiz kaldığı belirtilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PORTAŞ A.Ş.’NİN SKANDAL ALIMI: GENÇLERBİRLİĞİ SPOR KULÜBÜ 30 MİLYONLUK TAŞINMAZI 285 MİLYONA SATTI!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin