1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Fethullah Gülen’in Ölümü ve Cenaze Tartışmaları Sürüyor!

Fethullah Gülen’in Ölümü ve Cenaze Tartışmaları Sürüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’ye yakın kaynaklar, Fethullah Gülen’in 20 Ekim’de öldüğünü duyururken, cenazeye ilişkin tartışmaların devam ettiği belirtiliyor. VOA muhabiri Mehmet Sümer, SÖZCÜ TV yayınına katılarak, Gülen’in öldüğü hastanenin önünde konuştu. Sümer, Gülen’in cenazesinin çarşamba günü yapılacağına dair bilgilerin olduğunu ve Pensilvanya’daki çiftlik arazisine mi yoksa 5 kilometre uzaklıktaki örgüte ait mezarlığa mı defnedileceği konusunda soru işaretleri bulunduğunu ifade etti.

Sümer, Gülen’in son olarak cumartesi günü görüntülendiğini ve bazı kaynakların ölümünün yaklaşık iki gün önce gerçekleşmiş olabileceği yönünde yorumlar yaptığını belirtti. Ayrıca örgüt içinde nereye gömüleceği konusunda da tartışmalar olduğundan bahsetti.

MİT’in paylaştığı bilgi notuna göre, Gülen’in ölümünün duyurulup duyurulmaması konusunda örgüt içinde tartışmalar yaşandı. Bazı üyeler ölüm haberini gizlemek istemiş ancak gizlenemeyeceğini savunanların ağır bastığı bildirildi. Ayrıca Gülen’in nereye gömüleceği, cenaze namazını kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı konularında da tartışmaların olduğu bilgisi paylaşıldı.

Cevdet Türkyolu’nun, kendi kontrolünde bir cenaze töreni planladığı ve cenazenin bir an önce defnedilmesini istediği belirtilirken ABD’deki örgüt üyelerinin Avrupa’dan geleceklerin beklenmesi gerektiğini savunduğu dile getirildi. Örgüt içinde, Türkyolu’nun göstermelik bir cenaze töreninden sonra cenazeyi kaçırma ihtimalinin ciddi olarak tartışıldığı da ifade edildi.

FETÖ içinde Gülen’in mezarının bilinmemesi fikri ağır basıyor ve bu şekilde Saidi Nursi benzeri bir hava oluşturulması düşünülüyor. Cenazenin çok az sayıda kişinin katılımıyla Cevdet Türkyolu’nun damadının arazisi içinde ormanlık alanda defnedilmesi planlanıyor.

Sonuç olarak, Fethullah Gülen’in ölümü ve cenaze düzenlemeleriyle ilgili çeşitli tartışmaların yaşandığı ve örgüt içinde belirsizliklerin bulunduğu bilgileri medyaya yansımış durumda. Cenazenin nerede ve nasıl defnedileceği konusu hala netlik kazanmamışken önümüzdeki günlerde gelişmelerin takip edilmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fethullah Gülen’in Ölümü ve Cenaze Tartışmaları Sürüyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin