1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Fethullah Gülen’in Ölüm Haberi TRT Haber’de Yankı Uyandırdı!

Fethullah Gülen’in Ölüm Haberi TRT Haber’de Yankı Uyandırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fethullah Gülen’in ölüm haberi Türkiye’de geniş yankı uyandırdı. TRT Haber, Gülen’in ABD’nin Pensilvanya eyaletinde hayatını kaybettiğini saat 09:26’da izleyicilere duyurdu. Gülen, Fetullahçı Terör Örgütü’nün lideri olarak biliniyordu ve Türkiye’de uzun süredir hükümete karşı faaliyetler yürütüyordu. Ölüm haberiyle birlikte TRT Haber spikeri, Gülen’e vatan haini ve terörist olarak seslendi.

Gülen’in ölüm haberinin ardından dikkat çeken bir detay da TRT Haber spikerinin giydiği kıyafet oldu. Spiker, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ’nün yayınladığı darbe bildirisini okuyan Tijen Karaş’ın giydiği takım elbiseye benzer bir kıyafet tercih etti. Bu seçim izleyiciler arasında da büyük ilgi gördü ve sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Fethullah Gülen’in ölümü, Türkiye’de farklı tepkilere neden oldu. Kimileri açıkça sevinçlerini dile getirirken, kimileri ise daha sakin bir tavır sergiledi. Gülen’in ölümüyle birlikte FETÖ’nün geleceği de merak konusu oldu. Örgütün lideri olan Gülen’in ölümü, örgütün nasıl bir yol izleyeceği sorularını gündeme getirdi.

Gülen’in ABD’de yaşamını yitirmesi, Türkiye-ABD ilişkilerinde de yeni bir dönemin başlangıcı olarak yorumlandı. Gülen, Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra iadesinin talep edildiği bir figür olarak biliniyordu. Ancak ölümüyle birlikte bu talep de artık gerçekleşemeyecek.

Fethullah Gülen’in ölümü, Türkiye’de uzun süredir devam eden FETÖ ile mücadelede bir dönüm noktası olarak değerlendirildi. Gülen’in liderliğindeki örgüt, Türk hükümetine karşı birçok kumpas ve darbe girişiminde bulunmuştu. Gülen’in ölümüyle birlikte bu tehdidin ortadan kalktığı düşünüldü ve Türkiye için bir rahatlama oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fethullah Gülen’in Ölüm Haberi TRT Haber’de Yankı Uyandırdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin