1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBB’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında Alınan Kararlar Belli Oldu!

TBB’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında Alınan Kararlar Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ‘Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’ Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB Encümen üyeleri, belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda, 2025-2029 stratejik plan, Birlik Teşkilat Yönetmeliği, 2025 Yılı Mali Bütçesi, 2025 yılı performans programı gibi konularda kararlar alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İmamoğlu, değişen dünyadaki kamu yönetimindeki gelişmeleri göz önünde bulundurduklarını belirtti. Birliğin kurumsallaşma çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden İmamoğlu, alınacak kararlarla paydaşları sürece dahil ederek Türkiye’nin yerel demokrasisini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin yerel yönetimlerindeki geleceğe yön vermeyi misyon edinen TBB’nin bu anlamda önemli bir rol üstlendiğine vurgu yapan İmamoğlu, belediyelerin hizmet alanlarının genişlediğini ve beklentilerin arttığını belirtti. Finansal sorunlarla mücadelede anayasada belirtilen gelir kaynaklarının sağlanmadığını ifade eden İmamoğlu, merkezi yönetimin belediyelere ekonomik anlamda katkı sunmaksızın çeşitli kısıtlamalar getirdiğini ve bu durumun gerçek demokrasiye aykırı olduğunu vurguladı.

İmamoğlu, TBB’nin yeni misyon ve vizyonla hareket edeceğini belirterek, paydaşların önerileriyle gelişime açık, inovatif bir metotla yoluna devam edeceklerini dile getirdi. 2025 yılı performans programında bilimsel ölçütler geliştirdiklerini ve belediyelere destek sağlayacaklarını ifade eden İmamoğlu, Avrupa Birliği ve dış dünyayı önemsediklerini ve bu doğrultuda Brüksel’de bulunan ofisin yapısal ve kurumsal anlamda Türkiye’yi temsil eden bir hale getirileceğini söyledi.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Türkiye’nin yerel demokrasisi güçlenirken, belediyelerin karşılaştığı sorunlara çözüm bulunması ve daha etkin hizmet sunulması hedeflenmektedir. İmamoğlu’nun liderliğinde, TBB’nin yeni dönemde daha etkin bir kurum olması ve belediyelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli adımlar atılması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBB’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında Alınan Kararlar Belli Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin