1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Elazığ Belediyesi’nden Skandal İddialar: Sokak Hayvanları Köylere Mi Sürüldü?

Elazığ Belediyesi’nden Skandal İddialar: Sokak Hayvanları Köylere Mi Sürüldü?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebze ve Ümraniye Belediyeleri’nde yaşanan köpek katliamlarının ardından, Elazığ Belediyesi’nin de benzer bir olaya karıştığı iddiaları ortaya atıldı. Hayvan hakları savunucusu Tuğba Hazar, 16 Ekim gecesi saat 01.00 civarında, Elazığ Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi’nde sokak hayvanlarının görevlilerce araçlara konulduğunu fark etti. Belediye aracını takip eden Hazar, sokak hayvanlarının Kovancılar ilçesine bağlı bir köye götürüldüğünü ve personelin kendisini fark etmesi üzerine hızla uzaklaştığını gözlemledi. Ardından, bölgede çok sayıda köpeğin terk edildiğini fark eden Hazar, durumu jandarmaya ihbar etti. Jandarma kontrol noktasında durdurulan araçtan ölü hayvan ve anestezik iğne bulundu.

Tuğba Hazar, Kovancılar Merkez Jandarma Karakolunda verdiği ifadede, hayvan bakımevinde hayvanların öldürüldüğünden şüphelendiği için bakımevinin yol güzergahında beklediklerini anlattı. Hazar ve oğlu, barınaktan gelen bir araç içerisinde canlı hayvanları görünce aracı takip etmeye başladı. Elazığ il merkezinden Kovancılar ilçesi istikametine doğru giden araçı izleyen Hazar, Hacısam Mahallesi girişinde başka bir araç da katıldığını gözlemledi. Ancak telefonlarının çekmemesi nedeniyle geri dönmek zorunda kaldıklarını belirtti. Daha sonra 112 ihbar hattını arayarak durumu bildiren Hazar, jandarma ekiplerine haber verdi. Gülüşkar Jandarma Karakoluna giden Hazar, daha sonra Hacısam köy yolu üzerinde sakat ve bakıma muhtaç hayvanlar gördüklerini ve durdurmaya çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını ifade etti.

Araçta durdurulan jandarma kontrol noktasında Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi’ne ait olduğu öne sürülen araç içerisinde ölü hayvan ve anestezik iğne bulundu. Tuğba Hazar, araçtan köpeklerin indirilmesine rağmen hayvanların araçta olmadığını belirtirken, araç içindeki ölü hayvanın kontrol sonrasında teslim alındığını, ancak görüntü almalarının engellendiğini ve veterinerin olmadığını belirtti. Veteriner Belediyesi veteriner müdürü Fethi Arslantaş ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Tuğba Hazar, belediye personeline karşı şikayetçi olarak ifade verirken, hayvanların taşınması sürecinde yaşanan olaylarla ilgili detayların MOBESE kayıtları ve telefon görüşmeleriyle kanıtlanmasını talep etti. Adaletin yerini bulması için belediye personellerinin sorumlu tutulmasını isteyen Hazar, olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ Belediyesi’nden Skandal İddialar: Sokak Hayvanları Köylere Mi Sürüldü?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin