1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji Uyarıları: Kar, Yağmur ve Kuvvetli Rüzgar!

Meteoroloji Uyarıları: Kar, Yağmur ve Kuvvetli Rüzgar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz ile İstanbul’un Anadolu Yakası ve Kocaeli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı önemli bir değişiklik göstermeyecek ve ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif olacak ancak Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Aynı şekilde rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekldiğinden dikkatli olmak önemlidir.

İç Ege ve İç Anadolu’da don hadisesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Özellikle bu gece sonrası Orta ve Doğu Karadeniz’de kuvvetli ve çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durumda ulaşımda aksamalar, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Hava sıcaklıkları düşerken, Iğdır’ın yüksek kesimlerinde mevsimin ilk karı düşerken, Trabzon’un yüksek kesimlerinde de kar yağışı gözlemlendi. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına karşı ekipler müdahalede bulunuyor.

Bölgelerimizde hava durumu değerlendirmelerine göre, farklı bölgelerde yağmur ve kar yağışları bekleniyor. Her bölgenin mevcut meteorolojik durumu ve uyarılarına dikkat edilmesi önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Uyarıları: Kar, Yağmur ve Kuvvetli Rüzgar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin