1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hırsızlık Şüphelisi Kimliğini Kullandı, Masum Kadının Ceza İptal Edildi!

Hırsızlık Şüphelisi Kimliğini Kullandı, Masum Kadının Ceza İptal Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs 2019’da yaşanan olayda, Mustafa M.’nin fırınına giren 1’i kadın 3 kişi, kasada bulunan 60 TL, masa üzerindeki 110 TL ve askılıktaki ceketin cebindeki 530 TL’yi alarak kaçtı. Polisler, hırsızlığı gerçekleştiren Serkan Bilican (26) ve S.E.’yi (17) yakalayarak suçlarını itiraf ettiler. M.K. isimli kız arkadaşları da olaya karıştığı için gözaltına alındı. Serkan Bilican 3 yıl 9 ay, M.K. ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kararın BAM tarafından onanmasının ardından M.K. cezaevine gönderildi, ancak pandemi nedeniyle denetimli serbestlik şartıyla tahliye edildi.

M.K., kendisine benzer kimlik bilgilerini kullanarak işlenen bir hırsızlık olayıyla suçlanan bir kişinin yakalandığını öğrenince şikayetçi oldu. Avukatı Barış Aydın, M.K.’nin sosyal medya hesaplarını inceleyerek suç tarihinden 5 gün önce yaptırdığı Afrika örgüsü saç modeliyle suçlanan kişinin farklı olduğunu ortaya çıkardı. Mahkeme, hapis cezasını iptal edip M.K.’yi beraat ettirdi ve hakkındaki suç kaydının silinmesine karar verdi. Ayrıca gerçek failin yakalanması için suç duyurusunda bulunulmasına ve avukata vekalet ücreti ödenmesine hükmetti.

Avukat Barış Aydın, 2019’daki olayın ardından M.K. ile tanıştıklarını ve dosyayı incelediklerini belirtti. Müvekkilin, olay tarihinden 5 gün önce Afrika örgüsü saç modeli yaptırdığını, suçlu şahsın ise düz saçlı olduğunu tespit ettiklerini dile getirdi. M.K., suçsuz olduğunu ancak yargılamanın olumsuz sonuçlandığını ve cezaevinde kısa süre kaldığını ifade etti. Avukat Aydın, saç modeli ve diğer belirtiler sayesinde M.K.’nin masumiyetini kanıtladıklarını vurguladı.

M.K.’nin mağduriyetine dikkat çeken Aydın, müvekkilinin suçsuzluğunun ortaya çıkmasına rağmen işini yapamadığını ve hala suç lekesiyle yaşamak zorunda kaldığını belirtti. Afrika örgüsü saç modelinin önemli bir delil olduğunu ve bu sayede adaletin yerini bulduğunu aktardı. Müvekkilinin artık engellerle karşılaşmadan özgürce yaşama hakkına kavuştuğunu ancak hâlâ suçsuz yere lekeli olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hırsızlık Şüphelisi Kimliğini Kullandı, Masum Kadının Ceza İptal Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin