1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan ve Scholz’un Dolmabahçe’de Buluşması

Erdoğan ve Scholz’un Dolmabahçe’de Buluşması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Türkiye’ye çalışma ziyaretinde bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen bu kabul yaklaşık 1 saat sürdü.

Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu. Daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Erdoğan, Almanya ile yoğun ilişkilere sahip olduklarını belirterek, ikili ticaret hedeflerini de paylaştı.

Erdoğan, savunma sanayi alanındaki işbirliğine vurgu yaparken, Almanya’daki Türk toplumunun durumu ve terörle mücadele konularına da değindi. İki lider ayrıca İsrail ve Gazze’deki saldırılar konusunda da görüş alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı daha sonra İstanbul’da muhtarlarla bir araya gelerek yeni haklar tanıdıklarını ve Türkiye’nin ekonomik gelişimini önemsediklerini belirtti. Muhtarların bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayan Erdoğan, bölgesel konulara da dikkat çekti.

Scholz ise, toplantıların önemine değinerek, Ukrayna krizi ve İsrail ile diğer konulardaki fikirlerini paylaştı. İki lider ayrıca basın mensuplarının sorularını da yanıtladılar, İsrail’in politikalarını eleştirdiler ve bölgesel barışa vurgu yaptılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan ve Scholz’un Dolmabahçe’de Buluşması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin