1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. G7 Savunma Bakanları Napoli’de Buluştu

G7 Savunma Bakanları Napoli’de Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

G7 toplantısının ardından Napoli’de bulunan savunma bakanları, ev sahibi Bakan Crosetto’nun düzenlediği basın toplantısında bir araya geldi. Crosetto, bugünkü toplantının, uluslararası güvenlik sorunlarıyla uyumlu bir şekilde mücadele etme iradesini güçlü bir şekilde teyit etmek için bir fırsat olduğunu belirtti.

Crosetto, gelecek hafta Türkiye’ye giderek Filistin polis güçlerinin eğitimi için faaliyetlerde bulunacaklarını açıkladı. Türkiye’nin Orta Doğu ve Afrika için önemli bir muhatap olduğunu vurgulayan Crosetto, Türkiye’nin diğer taraflarla olan diyalogunun önemine dikkat çekti.

Bakan Crosetto ve G7 ülkelerinin mevkidaşları, Lübnan’daki gelişmeleri değerlendirirken UNIFIL’in varlığının devam etmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardılar. Crosetto, UNIFIL birliklerine hem İsrail hem de Hizbullah tarafından saygı duyulması gerektiğini ifade etti ve angajman kurallarının değişmesi gerektiği konusunda Birleşmiş Milletler’de görüşülmesi gerektiğini belirtti.

İtalyan bakan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun konutunun bir insansız hava aracıyla vurulmasına ilişkin haberlerin durumu iyileştirmediğini söyledi. Ayrıca Crosetto, Gazze’deki durumla ilgili olarak acil ateşkes, rehinelerin serbest bırakılması ve insani yardım akışının artırılması çağrısında bulundu. Hem İsrail hem de Filistin için güvenlik ve istikrarı sağlayacak siyasi bir çözümün önemine vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
G7 Savunma Bakanları Napoli’de Buluştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin