1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Bakan Memişoğlu’ndan ‘Yenidoğan çetesi’ açıklaması! Süreci tek tek anlattı

Bakan Memişoğlu’ndan ‘Yenidoğan çetesi’ açıklaması! Süreci tek tek anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye, günlerdir İstanbul’da 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden çeteyi konuşuyor. Skandal, ‘Yenidoğan çetesi’ adıyla gündemdeki yerini korurken; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, katıldığı canlı yayında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Bakan Memişoğlu, Cumhurbaşkanı’nın ‘Gerekeni yapın’ talimatını verdiğini kaydetti. 

Bakan Memişoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki; çok üzgünüm. Bebeklerimizi maalesef bakmamış, bakamamış, onların ölümüne sebebiyet vermiş bir cani çeteden bahsediyoruz.

“BU ÇETEYİ ÇÖKERTTİK”

Bu tür canice faaliyetler yürüten çeteyi biz çökerttik. Bunu çok gizli operasyonlarla yönettik. Bebeklerin canlarını hiçe sayan bir çeteden bahsediyoruz. İnsanlıktan nasibini almamış kişiler olarak görüyoruz bunları. Bu Yenidoğan Çetesi’yle ilgili 2023 Mart sonu gibi ihbar geliyor. Bizim ekiplerimiz ilgili sağlık yerlerine gidip denetliyorlar. Net bir delil bulamıyorlar ama ‘Burada bir sıkıntı var’ diye bana geliyorlar.

İstanbul Emniyeti Mali Büro ekibinden bir arkadaşımızı çağırdık. Ben bizzat kendi avukatım, ben, mali şubeden arkadaş ve rahmetli olan bir yardımcımla 4 arkadaş oturduk ve ‘Bunu çok gizli bir takiple ancak bulabiliriz’ dedik.

3 Bakanlık gizli bir şekilde operasyonu başlattı. Bebekleri işin içine katabilecek kadar cani olabileceklerini hesaba katmamıştık.

“ÇOK GİZLİ ÇALIŞTIK”

Çok gizli çalıştık, hastanelere bebek nakli yaptırmamaya çalıştık. Savcılarımız çok büyük mesai harcılar. 26 Nisan 2024’te bu çeteye operasyon yapıldı. Mali büro nasıl araştırması gerektiğini hep bize sordu, biz de hekimleri gönderdik. 2023 Eylül’de, Ekim’de ve Kasım’da, 16 Kasım’da, 29 Kasım’da, 18 Ocak’ta bunları devamlı denetleme halindeydik zaten. Bunlara 2024 yılında da 112 sevki yapmadık yıl boyunca. 27 Nisan’da gizlilik kararı kaldırılıyor. 41 kişi gözaltına alınıyor, bunların 22’si tutuklanıyor.

“BUGÜN 10 HASTANEYİ KAPATTIK”

Bu tutuklama ve iddianame ve soruşturma devam ediyor. Bir tane CİMER başvurusu ile bir çeteyi çökerttik, biz Sağlık Bakanlığı olarak her türlü denetimimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Bir şikayet geldiğinde denetliyoruz. İnsanlarımız şüphelenmesin, başka vaka var mıdır diye? Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Bugün 10 hastaneyi kapattık bugün.

“SAVCIYI TEHDİT EDİYORLAR”

Bu 6 ay evvel yapılmış bir operasyon. Bunu sonucunda da bu insanlar her türlü cezasını çekecekler. Bu niye gündeme geldi? Birisi Büyükçekmece Savcısı’na gidiyor, bunlar serbest bırakılsın diye tehdit ediyor. Bu böyle yeniden gündeme geldi. 6 ay önce yapılmış bir operasyon, aslında o zaman gündem olması gerekiyordu. Bu denetimleri, en ufak bir hatayı affetmeyecek şekilde yapıyoruz. Bizim insanımızın canı, bebeklerimizin canı her şeyden değerli. İnsanlar tedirgin olmasınlar. Bu caniler, sağlık çalışanlarımızın da hakkını yedi. Bu tür çürük elmaları yakalamak boynumuzun borcu. Bunlar bizim sağlık çalışanlarımızı temsil eden yaratıklar değil.

“5.5 AY ÖNCE BU BİZİM GÜNDEMİMİZDEYDİ”

5.5 ay evvel bu bizim gündemimizdeydi. Bugün toplumun gündeminde ama biz bu operasyonu 5.5 ay evvel yaptık.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanımızla görüşmemizde, “Ben sonuna kadar arkanızdayım, gereğini yapın” diye talimat verdi. Biz kötülerle mücadele eden iyileriz. İnsanlar üzüntüye kapılmasınlar, biz insanların sağlığı için garantiyiz. Biz bu çeteyi çökerttik. Ben Türk halkından sağlıkçılarımıza güvenmesini istiyorum. Bizim sağlık sistemimiz en iyi sağlık sistemlerimizden bir tanesi. Bizim görevimiz o çürük elmaları aramızdan çıkartmak. Biz her türlü denetimiz ve kontrolümüzü yapıyoruz.

Artık o hastaneler hastane değildir. 

3 ayda İstanbul’da 5 binden fazla denetim yapıldı. 

5 Aralık 2023 sonrası süreç kontrol altına alındı. O hastanelere bebek sevk ettirmedik. 

Çeteye operasyon 5 ay önce yapıldı. Savcıyı tehdit görüntüleri ortaya çıkınca gündem oldu. 

“O ÇOCUKLAR, BEBEKLER BENİM DE BEBEĞİM OLABİLİRDİ”

Tüm şikayetlere bakacağız. O çocuklar, bebekler benim de bebeğim olabilirdi. Her türlü cezayı verecekler. Biz bu türlü insanları yakalamak ve cezalandırmak için bu koltuklarda oturuyoruz. 

.news-source-inline{margin-bottom: 20px;color: #A1A1A1;font-size: 15px; line-height: 15px;margin-top: 2px;font-family: “Gilroy Black”,sans-serif;} .news-source-inline span { font-family: “Gilroy Bold”,sans-serif; color: #7F7F7F;}
KAYNAK: BBCTURK

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Memişoğlu’ndan ‘Yenidoğan çetesi’ açıklaması! Süreci tek tek anlattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin