1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “50 Bin Masumun Katilini Susturun!”

Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “50 Bin Masumun Katilini Susturun!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da gerçekleşen “Muhtarlar Buluşması”nda bir konuşma yaptı. Konuşmasında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dikkat çeken Erdoğan, 50 binden fazla masumun hayatını kaybettiği bu saldırılara karşı İsrail hükümetine destek verenlerin de sorumlu olduğunu belirtti. Ayrıca, Gezi olayları sırasında Taksim’de kamp kuranları Filistin ve Lübnan’da göremediklerini ifade eden Erdoğan, Gazze ve Lübnan’da yaşanan katliamların tarif edilemez bir vahşet olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin zalimin karşısında duran ve mazlumların yanında yer alan bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, Filistin halkının soykırımla mücadelesinde destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Hamas lideri Yahya Sinvar’ın şehit düşmesi üzerine Allah’tan rahmet dileğinde bulundu. Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu bir kez daha vurgulayan Erdoğan, Hamas liderine olan başsağlığı dileklerini iletti ve adalet mücadelesinde yanlarında olduklarını belirtti. Erdoğan’ın konuşması sırasında, İsrail’in hukuk tanımaz işgal güçlerine karşı Türkiye’nin duruşunun net olduğu ve mazlumlara yardım elini uzatmaya devam edecekleri mesajı verildi.

Erdoğan’ın konuşması, Türkiye’nin Ortadoğu’da barış ve adalete olan desteğini bir kez daha gösterdi. Filistin halkının yaşadığı acılara sessiz kalmayan Türkiye, soykırıma karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koydu. Erdoğan’ın Gazze ve Lübnan’daki katliamlara karşı duyduğu endişe ve Türkiye’nin mazlumların yanında durma kararlılığı, Muhtarlar Buluşması’na katılanları etkiledi. Türkiye’nin insan hakları ve adalet mücadelesindeki tavrı, Erdoğan’ın konuşmasıyla bir kez daha ön plana çıktı. Gezi olaylarındaki duruşunun da hatırlatıldığı konuşmada, Türkiye’nin mazlumların yanında durma ve zalimin karşısında olma prensibinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceği vurgulandı. Erdoğan’ın konuşması, Türkiye’nin dış politikadaki kararlı duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “50 Bin Masumun Katilini Susturun!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin