1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye Yüzyılı Çocukları Buluşması Başarı Dolu Mesajlar!

Türkiye Yüzyılı Çocukları Buluşması Başarı Dolu Mesajlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurtulmuş, Pullman Hotel And Convention Center’da gerçekleşen “Türkiye Yüzyılı Çocukları Buluşması” programına katıldı. Kurtulmuş, Cumhuriyetin birinci asrının geride bırakıldığını vurgulayarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunda ecdadın zorluklarla karşılaştığını ve zaferler yaşadığını belirtti.

2023’te Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci asrına girildiğini hatırlatan Kurtulmuş, büyük tecrübelerle ikinci asra hazırlandıklarını ve güçlü bir Türkiye için çalışacaklarını ifade etti. Özellikle gençlerin, ilim, teknoloji, sanat ve edebiyat alanlarında güçlü olmaları gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, gençlerin sadece kendi başarılarının değil, 85 milyon vatandaşın ortak başarısı olduğunu ve önlerinde zorlu bir mücadele olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, gençlerin maddi başarıların ötesinde manevi gelişimlerine de önem vermeleri gerektiğini vurgulayarak, hayatın sadece maddi hedeflerle sınırlı olmadığını söyledi. Ayrıca, gençlerin dünyaya yeni bir medeniyet sunmalarının beklendiğini ve insanlık değerlerine sahip çıkarak ilerlemeleri gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin gençlerinin insanlığa karşı sorumlulukları olduğunu belirten Kurtulmuş, dünyanın eşitlik ilkesine dayalı olarak bir nizam kuracak gençlerin Türk gençleri olduğunu söyledi. Türk milletinin tarihi boyunca farklı dinlere saygı gösterdiğini ve bu anlayışın gençler tarafından dünyaya yayılmasını beklediğini ifade etti.

Devlet anlayışının insan merkezli olduğunu belirten Kurtulmuş, insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibinin önemine değindi. Ayrıca, devletin ebedi olduğunu ve dünya düzenine nizam getirmenin Türk milletinin vazifelerinden biri olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Yüzyılı Çocukları Buluşması Başarı Dolu Mesajlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin