1. Haberler
  2. Ankara
  3. Unutulmaya yüz tutmuş oyunlar gün yüzüne çıktı

Unutulmaya yüz tutmuş oyunlar gün yüzüne çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya’nın Aydınca Köyünde Aydınca Şehit Hüsamettin Gökçe İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri Hanife Kurnaz’ın rehberliğinde hayata geçirilen “Geçmişim Bugünüme Mirastır” isimli eTwinning projesi ile tarihten gelen kültür mirasına sahip çıktı. Sınıf öğretmenleri Hanife Kurnaz’ın araştırmaları ile gün yüzüne çıkarılan oyunları oynamanın sevincine ulaşan ilkokul öğrencileri, geçmişle bugün arasında bir köprü kurdu.

Velilerin de dahil olduğu uluslararası projede kültürün önemli bir parçası olan yöresel yemekler de tanıtıldı. Aydınca Şehit Hüsamettin Gökçe İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, 2023 Kasım ayında başlayan proje ile Yalova, Ankara, İstanbul, Antalya Azerbaycan da bulunan öğrencilerle tanışma fırsatı da buldu.

Sınıf öğretmeni Hanife Kurnaz “Proje kapsamında bir çok etkinlikler yaptık ve çocuklara Web-2 araçları ile çalışma yapma imkanı sağlandık.

Velilerimizin katılımı ile yöresel yemeklerimizi okulumuza ve öğrencilerimize tanıttık ve tattık. Çocuk oyunlarımızla hem çok eğlenceli vakit geçirdik hem de aile büyüklerimizin çocukken oynadıkları oyunları öğrenip arkadaşlarımıza anlattık. Evlerimizde kuşaklar arasında bilgi alış verişinin sağlanması ile çocukların bizi var eden değerlerimize sahip çıkacağını ve gelecek nesillere aktaracağına olan inancım tam.” ifadelerine yer verdi.

Öğretmen Hanife Kurnaz, kültürel mirasın millî bir kimlik olduğunun altını çizerek geçmişten aktarılan değerlere sahip çıkmanın önemini öğrencilerine kazandırabilmenin gururunu yaşadığının altını çizdi.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Amasya Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Amasya Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Unutulmaya yüz tutmuş oyunlar gün yüzüne çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin