1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Aile Hekimlerinden Yönetmelik Taslağına Karşı Birlik ve Dayanışma Mitingi!

Aile Hekimlerinden Yönetmelik Taslağına Karşı Birlik ve Dayanışma Mitingi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Anıtpark’ta gerçekleştirilen mitinge, 30’dan fazla meslek örgütü katıldı. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yanı sıra, İyi Parti Ankara Milletvekili Dr. Eşref Fakıbaba, Deva Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez de mitinge katılım gösterdi. Mitingde Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük de yer aldı. Mengücük, konuşmasında, taslağın aile hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının meslek onurunu zedelediğini ve emeği sömürdüğünü vurguladı.

Dr. Mengücük, yönetmelik taslağının aile hekimleri ile ebe ve hemşirelerin onurunu zedelemeyi, emeği sömürmeyi ve ücretleri formüllerle azaltmayı amaçladığını belirtti. Taslakta mantık ve vicdanın olmadığını savunan Mengücük, bilimden uzak olduğunu ve koruyucu sağlık hizmetlerini es geçtiğini dile getirdi. Mengücük, yönetmeliğin amacının açık bir şekilde emeği sömürmek, ücretleri azaltmak ve iş güvencesini yok etmek olduğunu söyledi.

Mesleki onura ve emeğe saygı talebinde bulunan Dr. Mengücük, yönetmelik taslağının sağlık çalışanlarını haksız kesintilerle karşı karşıya bıraktığını söyledi. Emeğin, mesleki itibarın formüllere sığmayacağını belirten Mengücük, anlamsız puan sistemini ve yıldızları kabul etmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, taslağın toplum sağlığını da tehdit ettiğini ve güvenli, adil çalışma koşulları için mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı ve yetkililere seslenen Dr. Mengücük, bilime ve tıbba aykırı, haksız ve hukuksuz taslaklarını geri çekmeleri gerektiğini belirtti. Mesleklerinin onurunu ve haklarını savunmaya devam edeceklerini söyleyen Mengücük, yönetmeliği kabul etmeyeceklerini ve geri çekilmediği takdirde güçlerini kullanmaktan çekinmeyeceklerini vurguladı. Mitingdeki konuşmalar, sağlık çalışanlarının kararlılığını ve birlik ruhunu ortaya koydu. Gösterilen dayanışma ile mücadelelerinin devam edeceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aile Hekimlerinden Yönetmelik Taslağına Karşı Birlik ve Dayanışma Mitingi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin