1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Sami Göksu Gastronomi Konağı açıldı

Sami Göksu Gastronomi Konağı açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silifke Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan ve yaklaşık 156 metrekare kapalı, 530 metrekare açık alana sahip olan tarihi Sami Göksu Gastronomi Konağı, gerçekleştirilen törenle resmen hizmete açıldı. Geç Osmanlı dönemine ait olan bu konak, uzun yıllar boyunca metruk bir yapı olarak kent merkezinde bulunuyordu. Silifke Belediyesi’nin çalışmalarıyla restore edilen bu bina, artık Gastronomi Konağı olarak hizmet verecek.

Açılış töreninde konuşan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, şunları söyledi:

“Kent merkezimizde bulunan tarihi Sami Göksu Konağı, gastronomimize yakışır şekilde restore edildi. 2023 yılında Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın desteğiyle, Silifke Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Sami Göksu Gastronomi Konağı’mız, iki kattan oluşmaktadır. Sofalı plan tipine sahip olan bu konakta, gastronomi ve modern mutfaklar yer alacak. Bu konağın kısa sürede yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olacağına inanıyorum. İlçemize gelen misafirlerimiz, burada zengin yemek kültürümüzü tanıyabilecekler. Bu mekanın hem belediyemize hem de Silifke’mize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca yoğun programları arasında bizi yalnız bırakmayan başta CHP Genel Başkan Yardımcımız Gökan Zeybek olmak üzere, PM üyemiz Ecevit Keleş, Mersin Milletvekilimiz Talat Dinçer ve diğer değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum.”

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DİNÇER’DEN DESTEK 

Silifke’de Yörük kültürüne ve özüne sahip çıkan bir belediye olduğunu vurgulayan CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, açılışta şu sözleri söyledi:

“Silifke Belediye Başkanı’mıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gerçekten Silifkeliler çok şanslı. Kendi özüne yabancı olmayan, kültürüne ve geçmişine sahip çıkan bir başkana sahipler. Gastronomi alanında yapılan bu değerli çalışmalar nedeniyle Silifke Belediyesi’ni tebrik ediyorum ve konağımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Açılışta söz alan CHP Parti Meclisi üyesi Ecevit Keleş de konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Belediyemizin ilçemize kazandırdığı bu güzel gastronomi konağı açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu konak, tarihi bir değere sahip olduğu gibi, bu değeri yaşatmak da ayrı bir öneme sahip. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sami Göksu Gastronomi Konağı açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin