1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hatay’da Yıkılan Apartman Davasında Şok İddialar!

Hatay’da Yıkılan Apartman Davasında Şok İddialar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler, Hatay’ın Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi’nde bulunan Firuz Mutlu Apartmanı’nın yıkılması sonucunda 27 kişinin hayatını kaybetmesine ve 5 kişinin yaralanmasına neden oldu. Kahramanmaraş merkezli olan bu deprem felaketi büyük bir acı ve yıkıma sebep oldu.

Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, müteahhit Hikmet Bilgin ve yapı denetim yetkilisi Gülser Azat SEGBİS aracılığıyla katılarak savunma yaptılar. Depremde kayıplar veren aileler, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ederken, sanıklar suçlamaları kabul etmediklerini ve binayı projeye uygun bir şekilde inşa ettiklerini iddia ettiler.

Duruşmada tanık olarak dinlenen A.K.B, apartmanın 2016-2021 yılları arasında yöneticiliğini yaptığını ve bina ile ilgili bazı detayları paylaştı. Binanın teras katında yaşayan bir kişinin, başka bir şahıstan daireyi satın aldığı ve müteahhitin teras katında değişiklik yaptığını iddia etti. Ancak A.K.B’nin gözlemine göre, binada onarım veya değişiklik yapılmadığı ve yıkılmadan önce herhangi bir temel sorun bulunmadığı belirtildi.

Müşteki avukatı Cem Yaşatır, sanıkların cezalandırılmasını talep ederken, binanın projesi ile gerçek durumu gösteren belgelerin mahkemeye sunulması gerektiğini vurguladı. Sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini talep ettiler ve bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu savundular.

Mahkeme heyeti, yapı denetim yetkililerinin kimlik bilgilerinin istenmesi, sanıklardan Raşat Aydınlı’nın duruşmalardan vareste tutulması ve bilirkişi raporunun yeniden alınması kararını verdi. Heyet, Gülser Azat, Bülent Menke, Raşat Aydınlı, Nimi Berberoğlu ve Hikmet Bilgin’e yurt dışı çıkış yasağı uygulayarak duruşmayı 21 Ocak 2025 tarihine erteledi.

Bu acı olayın ardından, Firuz Mutlu Apartmanı’nın yıkılmasına neden olan deprem felaketiyle ilgili mahkeme süreci devam ederken, yaşanan kayıpların ve yaraların bir an önce iyileşmesi ve benzer faciaların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması büyük önem taşıyor.

Hatay’da Yıkılan Apartman Davasında Şok İddialar! yazısı ilk önce İa Haber üzerinde ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hatay’da Yıkılan Apartman Davasında Şok İddialar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin