1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 112 Acil Merkezinde Bebek Ölümleri: 47 Şüpheliye İddianame

112 Acil Merkezinde Bebek Ölümleri: 47 Şüpheliye İddianame

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle birlikte hareket eden ve bebeği hastanelere sevk edip ölümlerine neden olan 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Bu kişilerin SGK’dan yüksek ücretler aldıkları belirtildi.

Bebeklerini kaybedenlerden biri olan Erhan Karaduman, eşinin Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğum yaptığını ve bebeğin sağlık sorunu olmadığını belirtti. Ancak bebeğin yoğun bakıma alınması gerektiği, ancak hastanede yer bulunamadığı söylendi. Bebek, Medilife Hastanesi’ne sevk edildi ve hayatını kaybetti. Acılı baba, oğlunun ölümünden şüphelenmediğini ancak yaşananların tam anlamıyla canilik olduğunu belirtti.

Sosyal medyada bebeğiyle fotoğrafını paylaşan Burcu Gökdeniz, bebeğinin ölümüyle ilgili şüpheler olduğunu belirtti. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yanlış uygulamalarla mücadeleye devam edeceklerini belirtti ve hastanelere cezalar uygulandığını aktardı. Bazı hastanelerin faaliyetleri askıya alındı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 21 Mayıs 2023’te başlatılan soruşturma kapsamında 47 şüpheliden 22’si tutuklandı. İddianame ise 16 Ekim 2024’te hazırlandı. Ayrıca, savcıyı tehdit soruşturmasında 8 şüpheliden 5’i tutuklandı ve diğerleri hakkında adli kontrol kararı verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
112 Acil Merkezinde Bebek Ölümleri: 47 Şüpheliye İddianame
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin