1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye’nin hava durumu: Soğuk hava etkisini arttırıyor!

Türkiye’nin hava durumu: Soğuk hava etkisini arttırıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji raporlarına göre, son hava durumu verilerine göre ülke genelinde soğuk hava etkisini iyice göstermeye başladı. Yüksek kesimlerde ise kar yağışı başladı ve zirai don tehlikesine karşı dikkatli olunması istendi.

Muş’ta yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı. Kentte etkili olan sağanak yağmurun ardından yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü. Kar yağışı Çavuştepe mevkisi ve Kurtik Dağı’nın zirvesini beyaza bürüdü. Köylüler, bu erken kar yağışının beklenmedik olduğunu ancak bereket getireceğini ifade ettiler.

Düzce’de ise kuvvetli rüzgar ve sağanak etkili oldu. Akçakoca ilçesinde kuvvetli rüzgar nedeniyle denizde dalga boyu yaklaşık 5 metreye ulaştı. Balıkçılar denize açılamadığı için limana bağladıkları teknelerini sağlamlaştırdılar.

Karayolları ve polis ekipleri, sürücüleri sis nedeniyle takip mesafelerine dikkat etmeleri konusunda uyardı. Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı aralıklarla devam etti ve yaylalar beyaz örtüyle kaplandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yağışların Karadeniz kıyılarında kuvvetli olabileceği uyarısında bulunuldu. Ayrıca iç Ege ve İç Anadolu’da zirai don tehlikesi olduğundan dikkatli olunması istendi.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, genellikle kuzey rüzgarlarının hafif kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olabileceği bölgelerde vatandaşların dikkatli olması tavsiye ediliyor.

Ve son olarak, farklı bölgelerdeki hava durumu tahminleri verildi. Her bölge için ayrıntılı bilgilendirme yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin hava durumu: Soğuk hava etkisini arttırıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin