1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM’ye Skandal Soru Önergesi: İstanbul’daki Bebek Ölümleriyle İlgili ‘Yeni Doğan Çetesi’ İddialarıyla İlgili Neler Yaşanıyor?

TBMM’ye Skandal Soru Önergesi: İstanbul’daki Bebek Ölümleriyle İlgili ‘Yeni Doğan Çetesi’ İddialarıyla İlgili Neler Yaşanıyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da bir çetenin, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle iş birliği yaparak, bebekleri önceden belirlenmiş özel hastanelere sevk edip ölümlerine neden oldukları ortaya çıktı. Bu skandal haberler üzerine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na olayla ilgili sorular yöneltti. Erol, yaşanan olayın detaylarını ve sorumluları hakkında kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçladı.

CHP’li vekil Erol, bebeğin temel bir insan hakkı olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yapması gereken denetimleri sorguladı. Kamusal sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve halk sağlığını korumakla yükümlü olan devletin, bu tür skandalların yaşanmasına engel olması gerektiğini vurguladı. Bebek ölümleri ile ilgili olarak İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü adli soruşturmanın sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması gerekliliğine dikkat çekti.

Önergesinde Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na yöneltilen sorular arasında, yenidoğan yoğun bakım ünitelerindeki denetim sıklığı, skandalın yaşandığı hastanelerin isimleri, hastanelerin siyasetçi ticari ortakları ve benzer vakaların diğer illerde incelenip incelenmediği gibi konular yer aldı. Erol, bu tür skandalların bir daha yaşanmaması için Bakanlık tarafından alınması gereken önlemleri sorgularken, özel hastanelerin yenidoğan ve çocuk yoğun bakım yataklarının dağılım oranını ve kamu hastanelerinden farklı olup olmadığını da merak etti.

Gürsel Erol’un önergesi, toplumda büyük infial yaratmış olan bebek ölümleri skandalını detaylı bir şekilde ele alarak, sorumluların hesap vermesi ve benzer olayların yaşanmasının önlenmesi için atılması gereken adımları vurguladı. Sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve halk sağlığını korumak için hem devletin hem de özel sektörün sorumluluklarına dikkat çekti. Sağlık Bakanı’nın bu soruları cevaplandırarak skandalın aydınlatılmasına ve sorumluların gereken cezaları almasına katkı sağlaması bekleniyor. Bu tür skandalların yaşanmaması ve toplumun sağlığının güvence altına alınması için ciddi adımlar atılması gerektiği önemle vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’ye Skandal Soru Önergesi: İstanbul’daki Bebek Ölümleriyle İlgili ‘Yeni Doğan Çetesi’ İddialarıyla İlgili Neler Yaşanıyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin