1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İçişleri Bakanlığı Para Ödülleri ile Aranan Firari Teröristlerin Listesi Güncellendi!

İçişleri Bakanlığı Para Ödülleri ile Aranan Firari Teröristlerin Listesi Güncellendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde terörle mücadele kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir düzenleme ile firari terör zanlılarının aranması ve yakalanmasına yönelik önemli değişiklikler yapıldı. Teröristlerin aranmasında para ödüllerinin etkili bir yöntem olduğu düşünülerek, renk kategorileri ve ödül miktarları yeniden düzenlendi. 26 Eylül tarihinde güncellenen listeye göre, önemli terör örgütü liderlerinin yer aldığı kırmızı liste için ödül miktarı 20 milyon liraya çıkarıldı. Daha önce mavi ve yeşil kategorilerde yer alan teröristler ise turuncu ve sarı listelere alındı ve ödül miktarları artırıldı.

Özellikle kırmızı listede yer alan isimler oldukça önemli ve etkili teröristlerdir. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, PKK liderleri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan gibi isimler, kırmızı listede aranmaktadır. Ayrıca Hizbullah terör örgütünün lideri Edip Gümüş de bu listede yer almaktadır. Kumpas davası sürecinde yer alan birçok hakim ve savcı da arananlar arasındadır.

Ödül yönetmeliğinin 2016 yılında yürürlüğe girmesinden bu yana, farklı renk kategorilerinde yer alan toplam 735 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu başarılı operasyonlar ile terör örgütlerine önemli darbeler vurulmuştur. Bu başarılı çalışmalar sayesinde ülke genelinde terörle mücadelede önemli adımlar atılmıştır.

Güncellenen listede yer alan teröristlerin yakalanması için vatandaşların da duyarlı olması ve bilgi paylaşımında bulunmaları önem arz etmektedir. Terörle mücadelede vatandaşların desteği büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle güncellenen listeye dikkatle bakarak herhangi bir bilgiye sahip olanların yetkililere bildirmesi gerekmektedir.

Ayrıca, eski TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın TSK’ya yönelik iddiaları nedeniyle tazminat ödemesine karar verildi. Fincancı, TSK’nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığı yönündeki açıklamaları nedeniyle mahkeme kararıyla tazminat ödemeye mahkum edildi. Bu tür yanlış iddiaların ciddi sonuçları olduğu ve yargı kararlarına saygı duyulması gerektiği vurgulanmaktadır.

Sonuç olarak, terörle mücadele kapsamında yapılan düzenlemelerin ülke güvenliği ve halkın huzuru açısından son derece önemli olduğu ve teröristlerin yakalanması için herkesin duyarlı olması gerektiği belirtilmektedir. Terörle mücadelede devletin ve vatandaşların iş birliği içinde olması, terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesinde büyük önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanlığı Para Ödülleri ile Aranan Firari Teröristlerin Listesi Güncellendi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin