1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AFAD Başkanı Memiş: “249 VATANDAŞIMIZ DEPREMDEN ETKİLENMİŞTİR”

AFAD Başkanı Memiş: “249 VATANDAŞIMIZ DEPREMDEN ETKİLENMİŞTİR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD Başkanı Okay Memiş, Malatya’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ’da Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı düzenledi. Toplantıya Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Sabuncu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD Genel Müdürleri ile bölge ve il müdürleri katıldı. Toplantının ardından yapılan saha çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Memiş, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Maraş ve Tunceli illerinin etkilendiğini belirtti. Toplam 249 vatandaşın etkilendiğini açıklayan Memiş, afetzedelerin tedavisi için gerekli çalışmaların sürdüğünü belirtti.

AFAD Başkanı Okay Memiş, yapılan saha taramaları ve hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi verdi. Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Adıyaman’da 18, Diyarbakır’da 19, Şanlıurfa’da 37, Kahramanmaraş’ta 3 ve Erzincan’da 6 vatandaşın etkilendiğini ifade etti. Ayrıca, Malatya’da 2, Elazığ’da 8 olmak üzere toplam 10 vatandaşın tedavilerinin devam ettiğini belirtti. AFAD’da personel yetersizliği eleştirilerine cevap veren Memiş, yaklaşık 3 bin arama kurtarma personeline sahip olduklarını ve Cumhurbaşkanlığı tarafından 3 bin arama kurtarma personeli kadrosu temin edildiğini açıkladı. AFAD olarak her işi yapan değil genel koordinasyonu sağlayan bir kuruluş olduklarını vurgulayan Memiş, afetlerde müdahalede bulunan diğer kamu kuruluşlarının eğitimlerini aldıklarını belirtti.

Memiş, afet müdahalesi kadar risk azaltmanın da önemli olduğunu belirtti. AFAD’ın arama kurtarma personel sayısını artırmak için çalışmalar yürüttüğünü ve kadrolu ve gönüllü personelle eğitimler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sağlam yapılar ve zeminler oluşturmanın önemine değinen Memiş, Türkiye’nin nüfusuyla kıyaslandığında en fazla arama kurtarma ekibine sahip olacaklarını ancak müdahale etmenin yanı sıra risk azaltmanın da öncelikli olduğunu vurguladı. AFAD’ın sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışarak afetlere hazırlıklı olma ve müdahale kapasitesini artırma hedefinde olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AFAD Başkanı Memiş: “249 VATANDAŞIMIZ DEPREMDEN ETKİLENMİŞTİR”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin