1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kooperatif Yöneticileri Duruşmada Savunma Yaptı

Kooperatif Yöneticileri Duruşmada Savunma Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, başka bir davadan tutuklu olan sanıklar Atilla Öz ve Tevfik Tepebaşı, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklar Nebi K, Lütfi T, Ahmet D, Hüseyin N. ile müştekiler ve avukatlar da salonda hazır bulundu. Firari sanık Mustafa Timurbanga ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Tepebaşı, Zirve Konut Yapı Kooperatifinin yöneticisi ve üyesi olmadığını vurgulayarak tüm kooperatiflerde sorumlu tutulmasını anlamadığını belirtti. Kendisinin müteahhit olmadığını dile getiren Tepebaşı, belediye ruhsatlarında müteahhit kısmının boş olduğunu ve kimseye imza atmadığını söyledi. Sanık Atilla Öz ise kooperatif ve yapıyla bir ilgisi olmadığını savundu. Hüseyin N. ise Ebrar Sitesi B Blok’ta kapıcı olarak çalıştığını ve kooperatif yönetiminde bulunmadığını ifade etti.

Diğer sanıklar da dava konusu blokla ilgilerinin olmadığını belirterek beraat talebinde bulundu. Müştekiler ise sorumlulardan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 9 Ocak 2025 tarihine erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kooperatif Yöneticileri Duruşmada Savunma Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin