1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye Sigorta, Romanson’dan 8 Bine Yakın Saati Çalışanlarına Hediye Etti! Sosyal Medyayı Sallayan Bu Hamle!

Türkiye Sigorta, Romanson’dan 8 Bine Yakın Saati Çalışanlarına Hediye Etti! Sosyal Medyayı Sallayan Bu Hamle!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Sigorta, Ziraat Sigorta A.Ş., Halk Sigorta A.Ş’nin Güneş Sigorta A.Ş. ile birleştirilmesi sonucu 27 Ağustos 2020’de kuruldu. Şirket, Türkiye Varlık Fonu bünyesinde faaliyet göstermektedir. Şirketin ortaklık yapısı, Varlık Fonu’nun %81,1’lik payı ve halka arzdan gelenlerin %18,9’luk payıyla oluşmaktadır.

Şirketin yönetim kurulu başkanlığını Aziz Murat Uluğ yapmaktadır. Şirketin dördüncü yılını kutlama etkinlikleri kapsamında, tüm çalışanlara ve acentelere 8 bine yakın saat hediye edilmiştir. “Gücü, Adında” sloganı ile bu özel hediyeler, şirket için özel olarak üretilen Romanson marka saatlerdir. Hediye saatlerin toplam maliyeti yaklaşık 16 milyon lira civarındadır.

Ayrıca, şirketin genel müdürü Taha Çakmak da hediye saatlerin dağıtımında yer almıştır. Çakmak, geçmişte Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş ve Türkiye Sigorta’nın genel müdürlüğüne atanmıştır. Öte yandan Türkiye Sigorta’nın yönetim kurulu başkanı Uluğ, İstanbul ve Ankara’da toplam üç adet makam aracı kullanmaktadır.

Varlık Fonu, stratejik yatırımlara iştirak etmek amacıyla 2016 yılında kurulmuştur. Ancak muhalefet partileri, fonun hesaplarının denetiminde sorunlar olduğunu ve fon üzerinden sermaye aktarımları yapıldığını iddia etmektedir. Son dönemde, 100 bin lira üzeri limitli kredi kartlarına yapılan 750 liralık kesintiye ilişkin tartışmalar yaşanmıştır. Türkiye Sigorta’nın 16 milyon lira değerindeki hediye saatlerin maliyeti, yaklaşık 21 bin vatandaşın kesintiye uğramasına denk gelmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Sigorta, Romanson’dan 8 Bine Yakın Saati Çalışanlarına Hediye Etti! Sosyal Medyayı Sallayan Bu Hamle!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin