1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan Barzani’ye destek mesajı

Erdoğan’dan Barzani’ye destek mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Barzani’yi kabul etti. Kabul, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti ve Dışişleri Bakanı, MİT Başkanı, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı da hazır bulundu. Görüşmenin ardından yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Irak ilişkileri ve IKBY ile işbirliği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu; ayrıca bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Erdoğan, 20 Ekim’de gerçekleşecek IKBY parlamento seçimlerinin başarılı geçmesi temennisini dile getirirken, Irak Türkmen Cephesi’nin de yarışacağı seçimlerin barışçıl bir ortamda gerçekleşeceğine olan inancını belirtti.

Erdoğan, bölgede artan İsrail saldırganlığının büyük bir savaş tehlikesi oluşturabileceğine dikkat çekti. Türkiye’nin bölgenin istikrarı ve güvenliğine verdiği önemi vurgulayan Erdoğan, Irak makamlarının çatışmadan uzak tutma çabalarını takdirle karşıladığını ifade etti. Erdoğan, Kalkınma Yolu Projesi’nin bölgenin ekonomik kalkınmasına, istikrarına ve birliğine katkı sağlayacağını ve IKBY’ye de fayda getireceğini vurguladı. Ayrıca, bölgenin huzurunu ve güvenliğini tehdit eden terörün ortadan kaldırılması konusundaki iş birliğinin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Erdoğan, Türkiye’nin Irak’ın ve Irak halkının yanında olduğunu ve desteğini sürdüreceğini ifade etti.

Erdoğan ayrıca Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile de bir araya geldi. Görüşmede, Erdoğan, İsrail’in çatışmaları tüm bölgeye yayma çabalarına dikkat çekerek, İsrail’e kapsamlı bir silah ambargosu uygulanması gerektiğini belirtti.

Erdoğan’dan Barzani’ye destek mesajı yazısı ilk önce İa Haber üzerinde ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Barzani’ye destek mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin