1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Çarpıcı Açıklama: Vergi Yüzsüzleri Listesi Yayınlanıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Çarpıcı Açıklama: Vergi Yüzsüzleri Listesi Yayınlanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi yükümlülerinden 5 milyon Türk Lirası ve üzeri vergi borcu bulunanları, toplumda “vergi yüzsüzleri” olarak adlandırılanları bugünden itibaren duyurmaya başlayacak. Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde 15-31 Ekim tarihleri arasında ve Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde ise 1-15 Kasım tarihleri arasında söz konusu listeler yayınlanacak.

Bakanlık yetkisi çerçevesinde, her bir vergi dairesine 5 milyon Türk Lirası veya daha fazla vergi borcu olan veya bu miktarı aşan kesinleşmiş vergi ve cezası bulunan mükellefler listelenecek. 31 Aralık 2023 tarihine kadar ödeme süresi dolmuş, ancak 30 Eylül 2024 itibarıyla vergisini ödememiş olan mükellefler ile vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarına göre tarhiyatı kesinleşen mükellefler listeye dahil edilecek.

Belediye Kanunu kapsamında takas ve mahsuba başvuranlar, büyükşehir belediyeleri/belediyeler ve bu kuruluşlardan vadesi 31 Aralık 2004 ve öncesine ait borcu bulunanlar ile yeniden yapılandırma süreci devam edenler açıklama kapsamında olmayacak.

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Sivas’ın Gürün ilçesinde yaşayan vergi mükellefleri, deprem nedeniyle vergi ödemelerinde indirimden yararlanacak ve listeye dahil edilmeyecekler.

Sonuç olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi borcu olan mükelleflerin listesini açıklayarak, vergiye uyum konusunda toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Bu adım, vergi ödemelerini aksatan mükellefleri teşhir ederek vergiye olan güvenin artmasını ve vergi kaçakçılığının önlenmesini hedefliyor. Ayrıca, vatandaşların vergi yükümlülüklerini zamanında ve düzenli bir şekilde yerine getirmeleri konusunda uyarıda bulunarak vergi adaletinin sağlanmasını amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Çarpıcı Açıklama: Vergi Yüzsüzleri Listesi Yayınlanıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin