1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Skandal İhale: Ordu Şehir Hastanesi’nde Neler Oluyor? Dikkat Çeken Detaylar Ortaya Çıktı!

Skandal İhale: Ordu Şehir Hastanesi’nde Neler Oluyor? Dikkat Çeken Detaylar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu Şehir Hastanesi inşaatı, enflasyondaki artış ve kamu kurumlarının öngörüüzlüğü nedeniyle gecikmelerle karşı karşıya kaldı. İlk ihale sonucunda hastanenin 2021 yılında tamamlanması gereken inşaatı, belirlenen tarihte bitirilemedi. Yapılan ikinci ihaleyi de yine aynı firma olan Ahes İnşaat kazandı. Toplam maliyeti 4 yılda 5 milyar 888 bin TL’ye yükselen hastanenin ilk ihalesini alan firma, inşaatı tamamlayamadığı halde ikinci ihaleyi de kazandı. Ahes İnşaat’ın kurucusu, TOKİ eski Başkan Yardımcısı ve AKP’li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı Mücahid Hamza Ekşi olarak belirlendi.

Ordu Şehir Hastanesi’nin yapımı için ilk ihale 25 Aralık 2020’de düzenlendi ve 1 milyar 188 milyon 52 bin TL’ye Ekşioğlu ve Ahes İnşaat Ortaklığı tarafından kazanıldı. Ancak hastane belirlenen tarihte tamamlanamadı ve ikinci ihaleye gidildi. 23 Ağustos 2024 tarihinde yapılan ikmal ihalesini yine Ekşi ailesine ait olan Ahes İnşaat ile Misek İnşaat Ortaklığı kazandı. Toplam maliyetin 4.7 milyar TL olduğu açıklandı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan iki ihaleyi de ekşi ailesine ait firmaların kazanması dikkat çekti.

Ordu Şehir Hastanesi’nin ikinci ihale sonucunda 400 gün içerisinde tamamlanacağı belirtilirken, Ekşi ailesine ait üç şirketin de inşaatı üstlendiği ortaya çıktı. Ahes İnşaat firma adını daha önce ‘deprem konutları’ ile duyurmuştu. Firmanın kurucusu olan Mücahid Hamza Ekşi, Mehmet Özçelik’in damadı ve TOKİ eski Başkan Yardımcısı olarak biliniyor. Mehmet Özçelik’in kızı Büşra Özçelik ile Mücahid Hamza Ekşi’nin 2017 yılında evlendiği biliniyor. Bu durum, ihale süreci ve firma seçimi hakkında şüpheleri beraberinde getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Skandal İhale: Ordu Şehir Hastanesi’nde Neler Oluyor? Dikkat Çeken Detaylar Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin