1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Marmarabirlik, Zeytin İçin Çarpıcı Maliyet Hesaplaması Yaptı!

Marmarabirlik, Zeytin İçin Çarpıcı Maliyet Hesaplaması Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmarabirlik, zeytin hasat mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte 1 kilogram zeytinin maliyetini hesapladı. 10 dönüm ve 250 ağaç üzerinden yapılan maliyet analizinde gübreleme, budama, ilaçlama, sulama, akaryakıt, hasat ve amortisman dahil edilerek toplam giderin 273 bin 600 lira olduğu belirlendi. Yapılan hesaplamalara göre 1 kilogram zeytinin maliyetinin 34,20 lira olduğu tespit edildi. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, verimlilik artışının geçen yıla göre yüzde 100 olduğunu ve ürün alım fiyatlarını yüzde 305 artırarak üreticilere destek olduklarını açıkladı.

Asa, İznik ve Orhangazi’de ağaç başına verimliliğin yüzde 200 olduğunu belirtirken, bu durumun maliyetleri düşürdüğünü vurguladı. Üreticilere yapılan spekülasyonlara dikkat çeken Asa, zeytinin maliyeti üzerinden olumsuz algı oluşturulduğunu ve maliyet hesaplarının dikkatlice yapıldığını ifade etti. Ağaç başına verimi belirtmeden yapılan maliyet açıklamalarının gerçeği yansıtmayacağını belirten Asa, üreticileri mağdur etmeyecek politikalarla hareket ettiklerini söyledi.

Manipüle edilen rakamlarla üreticilere zarar verilmek istendiğini dile getiren Asa, geçtiğimiz yıl olduğundan daha yüksek bir rekolte beyanının yapıldığını ve verimliliğin arttığının kanıtı olarak görüldüğünü belirtti. Marmarabirlik’in amaçlarının üreticileri korumak ve doğru bilgilerle hareket etmek olduğunu vurgulayan Asa, spekülatif açıklamalara karşı olduklarını ifade etti.

Sonuç olarak, Marmarabirlik zeytin üretiminin maliyetini doğru bir şekilde hesaplayarak üreticilere destek olmayı amaçlıyor. Verimliliğin artmasıyla birlikte maliyetlerin düştüğü ve üreticilerin korunması için gerekli adımların atıldığı belirtiliyor. Üreticilere spekülasyonlarla değil, gerçek verilerle yaklaşarak doğru bilgilendirme yapmayı hedefleyen Marmarabirlik, sektördeki olumsuz algıları ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marmarabirlik, Zeytin İçin Çarpıcı Maliyet Hesaplaması Yaptı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin