1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Özel Hastaneler Platformu’ndan Çarpıcı Mesajlar

Özel Hastaneler Platformu’ndan Çarpıcı Mesajlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Hastaneler Platformu Derneğince düzenlenen “12. Sağlık Zirvesi’nde konuşan Memişoğlu, Türkiye’de doktor sayısıyla nüfus artarken, sağlık hizmeti sağlık turizmiyle gelişirken özel sektörün büyümediğini iddia etmenin yanlış olduğunu belirtti.

Üniversitelerin sağlığın geleceğini yönettiğini vurgulayan Memişoğlu, yükseköğretim kurumlarının sağlıkla ilgili insan kaynağının kalitesini ve kişiliğini oluşturduğunu, bu kurumların iyi olmaması halinde ilerleyen yıllarda insan kalitesinin yetersizliğinden bahsedilebileceğini söyledi.

Sağlıkta sürdürülebilir bir ekonomi oluşturulması gerektiğini vurgulayan Memişoğlu, sağlık turizminde görülen getirisi olan bir sektörden bahsederek, sağlığı finanse edebilen, argümanları olan bir sektörün önemine dikkat çekti.

“Eğer hekimliğin bu empati duygusu, özverisi, hastayla iletişim ilişkisini bozarsak hepimiz kaybederiz” diyen Memişoğlu, hekimliğin zorla iş yaptırılabilen bir meslek olmadığını belirtti ve hekimlerin değerli hissetmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Memişoğlu, Türkiye’de estetik alanında özel sektörün iyi durumda olduğunu ancak sağlıklı tarafın da yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

TÜSEB’in bilim alanında önemli bir rol üstleneceğini ve Türkiye’nin bilim ve üretim mutfağı olarak görüleceğini dile getiren Memişoğlu, TÜSEB’in yapacağı çalışmalarla Türkiye’nin bilimsel üretimini artırarak dünya bilimine katkıda bulunacağını belirtti.

Konuşmanın ardından Özel Hastaneler Platformu Başkanı Mehmet Altuğ, Memişoğlu’na Gaziantep’te adına dikilen fidanın sertifikasını takdim etti.

Zirve kapsamında Altuğ, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Reşat Bahat ve TOBB Sağlık Meclis Başkanı Banu Küçükel de birer konuşma gerçekleştirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özel Hastaneler Platformu’ndan Çarpıcı Mesajlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin