1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hava Durumu: Fırtına Ege’de Etkili Olacak!

Hava Durumu: Fırtına Ege’de Etkili Olacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli yağışların olması bekleniyor. Yağış genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak, yer yer gök gürültülü sağanak da görülecek. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (6-12°C) azalarak ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve doğu, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Karadeniz ile Ege kıyıları, Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Ege Denizi’nin güneyinde Çeşme-Didim arasında yarın fırtınanın etkili olacağı belirtilerek uyarı yapıldı. Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Müdürlüğü, yarın günün ilk saatlerinde Ege Denizi’nin güneyinde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini duyurdu. Fırtınanın 18 Ekim Cuma günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yaşanan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Vatandaşlar yağışa hazırlıksız yakalandı. Yağışların bir süre daha bölgede etkisini sürdüreceği öğrenildi.

Yağışların Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar sebebiyle sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgeler açısından ise, Marmara Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu, Ege Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu, Akdeniz Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. İç Anadolu Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz Bölgesi’nde çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacakken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hava Durumu: Fırtına Ege’de Etkili Olacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin