1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. DEÜ Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den Deprem Uyarısı

DEÜ Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den Deprem Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan bir akademisyen, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin etkilerini değerlendirdi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye için önemli olduğunu belirttiği 6 büyüklüğündeki depremlerin can ve mal kayıplarına neden olabileceğini söyledi. Muhtemelen bu depremde can kaybı olmayacağını ancak binalarda hasara yol açabileceğini belirtti. Depremin, 2020 Elazığ depremi ile 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş depreminin gerçekleştiği bölgenin arasında kalan bir noktada meydana geldiğini ifade etti. Bu bölgede iki depremde de kırılmayan parçalar olduğunu ve bilim insanlarının yaptığı çalışmalar sonucunda 6.8 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini ancak şu an 6 büyüklüğünde bir deprem gerçekleştiğini belirtti. Bundan sonra olası artçı depremlerin de 5 büyüklüğüne kadar olabileceğini söyledi. Halkın binalara girmesi konusunda resmi makamların açıklamalarına kulak vermesi gerektiğinin altını çizdi ve deprem hareketliliğinin birkaç ay sürebileceğini belirtti.

Depremin çevre illerde hissedilmesine de değinen Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye’deki depremlerin genellikle sığ odaklı olduğunu ve geniş alanlarda hissedildiğini söyledi. Ülkenin jeolojik yapısının da bu duruma uygun olduğunu belirtti ve en az 100 kilometre yarıçapındaki alanın etkilenebileceğini vurguladı. Bölge halkının AFAD ve diğer yetkililerin açıklamalarına uyması gerektiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEÜ Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den Deprem Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin