1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Elimizi süreç için değil kardeşlik için uzatırız

Elimizi süreç için değil kardeşlik için uzatırız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Melisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu. Geçen hafta Meclis çatısı altında HDP’lilerin elini sıkmasına ilişkin değerlendirmelerine devam eden Bahçeli, “Uzattığım el Türkiye’de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim tebliği” mesajını verdi. Terör örütünün önünde üç seçenek olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Terör eylemlerine koşulsuz olarak derhal son vermek, silahlarıyla dağdan inip Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teslim olmak, Türk adaletinin vereceği hükme razı olarak cezalarını çekmek” ifadelerine yer verdi. Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
UZATTIĞIM EL HESAPSIZ: (DEM Parti ile tokalaşma) Türkiye Cumhuriyeti’nin âli menfaatleri uğruna elimi uzatmaya varım ve hazırım. Ancak bu elin yanlışa yorumlanmasını, açılan kollarımın, gülümseyen yüzümün ihanetin saklanacağı kisve olarak tevilini asla affetmem. Uzattığım el hesapsız, samimi ve iyi niyetli bir el. Uzattığım el Türkiye’de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim tebliği. Farklı sonuçlar çıkarıp uyduruk yorumlar yapanlar elbette yanılgının ve yanlışın pençesine düşmüşler. Biz elimizi yeni bir süreç için değil, kardeşlik için uzatırız.

KAMÇILAMAKTAN UZAK DURMALI: Ya siyaset ya terör, arası, ortası yok. Kürt kökenli kardeşlerimin, bölücü terör örgütüyle hiçbir ortaklığı yok. Bu hususta DEM Parti’nin aklını başına alması, uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrına. DEM Parti’nin iradesini İmralı’ya rehin bırakması siyasetin doğasıyla, ahlakıyla bağdaşmayan, hür ve bağımsız siyasetçi yapısıyla uyuşmayan ilkellik.
3 SEÇENEK VAR: Türkiye’ye getirilirken, ‘Her türlü hizmete hazırım’ diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse beklemesin, aklından dahi geçirmesin. Devlet terör örgütüyle pazarlığa tutuşmaz, müzakere etmez. Bölücü terör örgütü PKK’nın önünde üç seçenek var. Terör eylemlerine koşulsuz olarak derhal son vermek, silahlarıyla dağdan inip Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teslim olmak, Türk adaletinin vereceği hükme razı olarak cezalarını çekmek.
TEMENNİLERİ MAKSATLI: Ucuz normalleşme teklif ve temennileri bize kalırsa maksatlı. Bu mevzu 25 yıl önce samimi tokalaşma ve kucaklaşmayla zaten halledildi. Huylu huyundan vazgeçmez, ancak biz yine de CHP’den umudu kesmeyeceğiz, Türk milletinin ve Türkiye’nin yanında zoraki olsa bile makul pozisyon alacağı günleri sabırla bekleyeceğiz.
TERÖR ÖRGÜTÜNE DÖNÜŞTÜ: (İsrail’in Gazze ve Lübnan saldırıları hakkında) Otokontrolünü kaybeden sözde devlet şiddetin bütün düğmelerine gözü kapalı halde basmakta. İsrail, terör örgütüne dönüştü. Birleşmiş Milletler derhal kuvvet kullanmalı. İsrail’in savaşı bölgeye yayma hamleleri, Lübnan’dan sonra Suriye’yi işgal hevesleri, Türkiye Cumhuriyeti ve mazlum milletler aleyhine çok ciddi güvenlik tehdidi. CHP’nin gelişmeler karşısındaki ilkesiz siyaseti endişe verici boyutlarda. Vakit kaybetmeksizin İsrail terör devletine karşı ortak direniş hattı kurulmalı.
TARTIŞMA DIŞINDA: 1982 Anayasası raf ömrünü doldurdu. Anayasa’nın ilk dört maddesi her türlü tartışmanın ve arayışın dışında.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elimizi süreç için değil kardeşlik için uzatırız
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin