1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Van Gölü Kıyısında Bulunan Üniversiteli Genç Kıza İlginç Otopsi!

Van Gölü Kıyısında Bulunan Üniversiteli Genç Kıza İlginç Otopsi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da, 27 Eylül tarihinde kaybolan ve Van Gölü kıyısında cesedi bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in cenazesi, otopsi işleminin ardından ailesine teslim edildi. Kabaiş’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’nda yaklaşık 7 saat süren otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracına konulan Kabaiş’in cenazesi, memleketi Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığı’na getirildi. Burada cenaze namazı kılınırken baba Nizamettin Kabaiş, fenalık geçirdi.

Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi göl kıyısında bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş Diyarbakır’da ailesi ve sevenleri tarafından gözyaşları arasında toprağa verildi. Kabaiş’in kesin ölüm nedeni ile dün gerçekleşen ve 8 saat süren otopsi işleminin ardından hazırlanacak olan raporla belirlenecek. Van’da 27 Eylül günü kaldığı yurttan çakıl taşı toplayacağını arkadaşlarına söyledikten sonra yurttan ayrılan ve kamera görüntülerinde de Van gölü sahiline doğru ilerlediği görülen Rojin Kabaiş’in cansız bedeni dün kıyı şeridindeki Tuşba İlçesi Molla Kasım Köyü yakınlarında bulunmuştu.

Bu arada 18 günden beri Van gölü sahili başta olmak üzere havadan helikopter, drone ve İnsansız Hava Araçlarının da desteğiyle yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan Rojin Kabaiş’in cesedinin Molla Kasım sahilinde bahçe sulamaya giden Mehmet Emin Ankay adlı vatandaş tarafından bulunduğu ortaya çıktı. Ankay, “Buraya arkadaşımın bahçesini sulamaya gelmiştim. Saat 12.10’da bekçi arkadaş geldi. Onunla beraber aşağıya indik. Ben tepenin üzerine geldim, sahile inmemiştim. Uzaktan insana benzeyen bir karartı gördüm. Bekçiye söyledim. Ondan sonra da jandarmaya haber verdik” dedi. Site bekçisi Oktay Aycan da “Sitede çalışan Mehmet Emin Anka sulama yapıyordu. Elini yıkayacağını söyledi. Bu sırada kıyıda ceset gibi bir şey olduğunu söyledi. Baktığımızda ceset olduğunu anlayınca jandarmayı aradık” diye konuştu.

Ölüm nedeni hakkında kesin bir bilgi olmayan Rojin Kabaiş’in otopsi raporundan çıkacak sonuca göre intihar mı, yoksa cinayete mi kurban gittiği belirlenecek. Ayrıca 50’den fazla kişi ifadeye çağrılarak soruşturma genişletildi. Kabaiş’in kaybolmadan önceki son görüşmesi annesiyle yaptığı 11 dakikalık görüntülü görüşme oldu. Kabaiş’in sahilde kaybolmadan önce cep telefonu, kulaklığı, eşarap ve çeşitli kişilere ait olabileceği düşünülen DNA örnekleri bulundu.

Arama çalışmalarında Jandarma Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği gibi ekipler görev aldı. Baba Nizamettin Kabaiş, kızının kaybolmasıyla ilgili yurt görevlilerini suçladı ve olayın gecikmesinden dolayı üzgün olduklarını belirtti. Kabaiş ailesi, olayın aydınlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Gölü Kıyısında Bulunan Üniversiteli Genç Kıza İlginç Otopsi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin