1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AB, dijital platformlar aracılığıyla çalışanların koşullarını iyileştiriyor

AB, dijital platformlar aracılığıyla çalışanların koşullarını iyileştiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AB Konseyi, dijital platformlar aracılığıyla çalışanların haklarına yönelik hazırlanan yeni kuralların üye ülke temsilcileri tarafından onaylandığını açıkladı.

Yeni kurallar kapsamında, algoritmaların insan kaynakları yönetiminde kullanımının daha şeffaf hale geleceği, otomatik sistemlerin kalifiye personel tarafından izleneceği ve çalışanların otomatik kararlara itiraz etme hakkına sahip olacağı belirtilen açıklamada, platformlarda çalışan kişilerin istihdam durumlarının doğru bir şekilde belirleneceği ve bu kişilerin sahibi oldukları tüm haklarından yararlanmalarının sağlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, yeni kuralların AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından imzalanmasının ardından AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanarak yürürlüğe gireceği anımsatıldı.

AB ülkelerinde çeşitli dijital platformlar aracılığıyla sürücü veya kurye gibi farklı işlerde çalışan 28 milyondan fazla kişi bulunuyor. Bu kişilerin büyük çoğunluğu serbest çalışan olarak sınıflandırılıyor. Yeni yasa ilk defa bu durumun değiştirilmesini sağlayacak.

.news-source-inline{margin-bottom: 20px;color: #A1A1A1;font-size: 15px; line-height: 15px;margin-top: 2px;font-family: “Gilroy Black”,sans-serif;} .news-source-inline span { font-family: “Gilroy Bold”,sans-serif; color: #7F7F7F;}
KAYNAK: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB, dijital platformlar aracılığıyla çalışanların koşullarını iyileştiriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin