1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Pontus Rumları bu fotoğrafı hazmedemedi, adanın Belediye Başkanı’na linç girişimi

Pontus Rumları bu fotoğrafı hazmedemedi, adanın Belediye Başkanı’na linç girişimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Bodrum ilçesi ile komşu İstanköy (Kos) Adası tarafından ortaklaşa düzenlenen 5. İki Yaka Kültür ve Dostluk Festivali kapsamında Bodrum’a gelen ve CHP’li Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras, adadaki Pontus Rum Kos Derneği yöneticileri tarafından yapılan açıklama ile linç edildi. Açıklamada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk içinde çirkin sözler kullanıldığı görüldü.

Muğla’nın Bodrum jlçesi ile ilçeye komşu İstanköy (Kos) Adası tarafından ortaklaşa düzenlenen 5. İki Yaka Kültür ve Dostluk Festivali kapsamında önce Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Tamer Mandalinci, meclis üyeleri ve festival komitesi İstanköy (Kos) Adası’nı ziyaret ederek etkinliklere katıldı. Adanın Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras makamında ziyaret etti.

11-13 Ekim tarihleri arasında karşılıklı olarak iki kentte düzenlenen festivalin ikince ve üçüncü günü İstanköy Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras, meclis üyeleri, halk oyunları ve bando ekibi ile Bodrum’a gelerek festivale katıldı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖNÜNDE ÇEKİLEN FOTOĞRAFI HAZMEDEMEDİLER

Adanın Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Tamer Mandalinci’yi makamında ziyaret ederek hediyeler verdi. Nikitaras ve Mandalinci’nin makamında Mustafa Kemal Atatürk önünde çekilen hatıra fotoğrafı adadaki Pontus Rum Kos Derneği yöneticilerini ayağa kaldırdı.

ATATÜRK İÇİN ÇİRKİN İFADELER

Dernek Başkanı Charalambos Navrozidis ve dernek sekreteri Thodoris Karakozidis tarafından ortak yapılan asın açıklaması Yunan medyasına dağıtıldı. Açıklamada Mustafa Kemal Atatürk için “Kasap” ve benzer çirkin ifadeler kullanılırken Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras adeta linç edildi.

Dernek’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

-Kos Belediye Başkanı’nın atalarımızın kasabının önünde, büyükanne ve büyükbabaları (soykırımların öfkesinden sağ çıkmayı başaranlar) çürümüş gemilerine binmiş olan Küçük Asya’daki diğer birçok kardeşlerimizin kasabının önünde görüntüsü, diğer birçok adada ve Anavatanımızın bazı kısımlarında olduğu gibi, köklerinden sökülmüş üzüntünün mülteci Kos’a da ulaşmasına neden oluyor.

-Unutmuyoruz ve adil olmalıyız, Pontus Helenizmi Parkı ve Pontus Rumları Soykırım Anıtı’nı oluşturmak istediğimizde yanımızda olan Kos Belediye Başkanıydı, Pontus Helenizminden, Pontus Helenizmi’nden bahsettiğini gördük.

-Küçük Asya’nın Helenizmi ve çektikleri işkenceler, Pontus kökenli insanlarla olan aile ilişkilerini biliyoruz ve kendisinin de Türk propagandası tarafından, onların kendi sembollerini aktarma öfkeleri tarafından tuzağa düşürüldüğünü, bunun farkında olmadığını varsayıyoruz” denildi.

Pontus Rum Kos Derneği yöneticilerinin açıklaması adadaki STK’lar tarafından sert tepki ile karşılandı. Belediye Başkanı Nikitaras’a destek yağdı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pontus Rumları bu fotoğrafı hazmedemedi, adanın Belediye Başkanı’na linç girişimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin