1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AKP’nin Savunma Sanayi Fonuna Yönelik Yeni Yasa Teklifi: Kredi Kartlarından Yıllık 750 TL Ücret!

AKP’nin Savunma Sanayi Fonuna Yönelik Yeni Yasa Teklifi: Kredi Kartlarından Yıllık 750 TL Ücret!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP, Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na yıllık 70-80 milyar TL gelir artırıcı kalıcı hizmet bedeli sağlayacak yasa teklifini duyurdu. “Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” adı altında 12 maddeden oluşan teklif, TBMM başkanlığına sunuldu. Teklifin en dikkat çeken düzenlemesi ise, 100 bin liranın üzerinde limiti olan kredi kartlarından her yıl 750 lira ücret alınması.

750 liralık katkı payıyla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Limiti 100 bin lirayı aşan kredi kartı sahiplerinden kesilecek olan 750 liralık kesinti, ocak ayının 5. gününde hesaplara yansıtılacak. Bu kesinti, kart iptal edilse bile iade edilmeyecek. Ayrıca, yıl içinde alınan veya limiti 100 bin lira üzerinde olan kartlara ait pay, kartın kullanıma açıldığı veya limit artışı yapıldığı ayın hesabına yansıtılacak ve ödenecek. Kart yıl içinde yenilenirse ve pay ödenmişse, ilgili yıl için ayrıca bir ödeme alınmayacak. Ek kartlar ve fiziki olmayan kartlar için ek bir ödeme alınmayacak.

Torba teklifle getirilen katkılar, her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak. Bu desteğin Savunma Sanayi Fonu’na sunulması, savunma sanayi sektörünü desteklemeyi ve gelir artırmayı amaçlıyor.

Savunma Sanayi Fonu’nun bu teklifle güçlendirilmesi, Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki faaliyetlerini güçlendirmeyi ve milli savunma gücünü artırmayı hedefliyor. Yasa teklifinin yürürlüğe girmesi durumunda, limiti 100 bin lirayı aşan kredi kartı sahipleri her yıl belirlenen katkı payını ödemek zorunda kalacaklar. Bu sayede Savunma Sanayi Fonu’na önemli bir katkı sağlanmış olacak. Teklifin detayları ve uygulanma şekliyle ilgili detaylar yakın zamanda netleşecek. Ayrıca, torba teklifin TBMM’de yapılacak olan görüşmelerde hangi değişikliklere uğrayacağı ve son halinin nasıl olacağı da merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’nin Savunma Sanayi Fonuna Yönelik Yeni Yasa Teklifi: Kredi Kartlarından Yıllık 750 TL Ücret!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin