1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İmamoğlu, Üniversite Öğrencilerine İstanbul’un Geleceğini Anlattı: “Kalkınacağımız Günleri Yakalamak Adına…”

İmamoğlu, Üniversite Öğrencilerine İstanbul’un Geleceğini Anlattı: “Kalkınacağımız Günleri Yakalamak Adına…”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sabancı Üniversitesi öğrenci kulüplerinin düzenlediği Work in Progress Nexus Zirvesi’nde konuşma yaptı. İmamoğlu, İBB’nin akıllı şehir uygulamalarını öğrencilerle paylaşarak, İstanbul’un bu alanda büyük bir avantaja sahip olduğunu belirtti. Kendilerinin de etkili çalışma alanları oluşturarak zeki ve yaratıcı insanları bu uygulamalarla bir araya getirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ülkenin ekonomik olarak daha üretken ve yaratıcı olması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, gençlerin de bu sürece katkı sunması gerektiğini ifade etti.

İmamoğlu, yapay zeka, büyük veri, IOT gibi teknolojileri kullanarak şehir yönetimini iyileştirmeye devam edeceklerini ve sürdürülebilir bir şehir için daha güçlü adımlar atacaklarını belirtti. Bu süreçlerin olgunlaşması ve kaynakların akıllıca kullanılmasıyla gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakmayı hedeflediklerini aktardı. İnşa etmeye çalıştıkları şehrin, gençlerin katkılarıyla daha iyi bir şekilde gelişeceğine inandığını söyledi.

Gençleri girişimciliğe teşvik eden İmamoğlu, kent hayatını iyileştirmek için yeni teknolojileri kullanmaya odaklanmalarını ve desteklediklerini belirtti. Ülkenin hızlı bir şekilde kalkınması için gençlerin ilgi duyması ve iyi eğitim alması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, bu alanda yaratıcı ortamların oluşturulmasının önemli olduğunu ifade etti.

İstanbul’un büyük bir avantajı olduğunu düşünen İmamoğlu, zeki ve yaratıcı insanları bir araya getirmenin en büyük hedefleri olduğunu belirtti. Ülkenin ekonomik olarak daha üretken ve yaratıcı olması gerektiğine vurgu yapan İmamoğlu, gençlerin özgür, fikirleri hür ve cesur bireyler olması gerektiğini dile getirdi. Bu şekilde gençlerin başarılı olacaklarını ve ülkenin güçleneceğini ifade eden İmamoğlu, gençleri desteklediklerini ve birlikte şehre ve ülkeye katkı sunmaları gerektiğini hatırlattı.

İmamoğlu, Üniversite Öğrencilerine İstanbul’un Geleceğini Anlattı: “Kalkınacağımız Günleri Yakalamak Adına…” yazısı ilk önce İa Haber üzerinde ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu, Üniversite Öğrencilerine İstanbul’un Geleceğini Anlattı: “Kalkınacağımız Günleri Yakalamak Adına…”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin