1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fisker’in İflas Planı Onaylandı: American Lease İle Anlaşmazlık Çözüldü!

Fisker’in İflas Planı Onaylandı: American Lease İle Anlaşmazlık Çözüldü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fisker, iflas planının Delaware’deki Wilmington kentinde gerçekleşen bir duruşmada ABD İflas Hakimi Thomas Horan tarafından onaylandığını duyurdu. Bu onay ile birlikte Fisker, araç filosunu sattıktan sonra kalan varlıklarıyla alacaklılarına ödeme yapabilecek.

Haziran ayında Nissan ile ortaklık anlaşmasına varamayan Fisker, iflas başvurusunda bulunmuştu. Nakit akışı sorunları, üretimin durması ve personel çıkarmaları gibi nedenlerle zorlu bir süreçten geçen şirket, faaliyetlerini iflas yoluyla sonlandırma kararı aldı. Kalan araçlarını American Lease’e satarak fikri mülkiyetini alacaklılara devredecek.

Ancak araç filosunun satışı sürecinde American Lease’in Fisker’in yeni sunucularına temel verileri aktaramama sorunu yaşandı. Bu durum, araçların yazılım güncellemeleri, teşhis verileri incelemeleri ve sürücülerin araçlarına uzaktan erişim gibi önemli hizmetlerinden mahrum kalabileceği anlamına geliyordu. Sorunu çözmek için American Lease, gelecekteki teknik destek hizmetleri için ek bir ödeme yapmayı kabul etti. Bu anlaşma, Fisker Ocean sahiplerine de benzer endişeleri olan diğer kişilere de yardımcı olacak.

Son iki yılda, rekabetin yoğun olduğu elektrikli araç pazarında birçok şirket iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. Proterra, Lordstown ve Electric Last Mile Solutions gibi şirketler, azalan talep, fon toplama zorlukları ve küresel tedarik zinciri sorunları nedeniyle zorlu bir süreçten geçti. Bu durum, sektördeki oyuncular için ciddi bir zorluğu ortaya çıkardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fisker’in İflas Planı Onaylandı: American Lease İle Anlaşmazlık Çözüldü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin