1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kuyumculuk Sektöründe Kayıt Dışılığının Yol Açtığı Sorunlar Hakkında Kritik Uyarılar!

Kuyumculuk Sektöründe Kayıt Dışılığının Yol Açtığı Sorunlar Hakkında Kritik Uyarılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, sektörde yaşanan kayıt dışılığın temel nedeninin yetersiz kanunlar olduğunu ve bu durumun sektörden kaçışlara yol açacağını vurguladı. Ayrıca, Vergi Denetim Kurulu’nun 36 şehirde yoğun denetimlerine devam ettiğini ve yakın zamanda birçok kuyumcuya ceza geleceğini belirtti. Sönmez, altın muhasebesinin doğru yapılması ve vergi usullerinin netleşmesi gerektiğini de ifade etti.

Sektördeki bazı çalışanlar ise kayıt dışılığın yaygın olduğunu, vitrinlerdeki birçok ürünün stoklarda görünmediğini ve bu durumun vergi kaçırmak için yapıldığını iddia etti. Vergi denetimlerinin ardından birçok ürünün kayıt altına alındığını belirten sektör çalışanları, bu denetimlerin sektörü düzeltmek adına doğru bir adım olduğunu ifade etti. Sönmez, altın fiyatlarındaki artışın da sosyal medyanın etkisiyle büyütüldüğünü ve her meslek grubunda envanterde eksik veya fazla çıkabileceğini dile getirdi.

Sektördeki sorunların çözülmeden yalnızca denetimlerle sorunun çözülmeyeceğini belirten Sönmez, kanunların güncel olmadığını ve Avrupa Birliği standartlarında olmadığını da belirtti. Vergi denetimlerinin sektörde düzenlemeler yapılmasına yardımcı olduğunu söyleyen Sönmez’e göre, sektördeki kayıt dışılığın önüne geçilebilmesi için kanunlarda değişiklik yapılması gerekiyor.

Sektördeki kuyumcuların büyük bir kısmına ceza geleceği uyarısında bulunan Sönmez, bu durumun sektörde ciddi sıkıntılara yol açabileceğini de ifade etti. Sektörde yaşanan kayıt dışılığın önlenememesi halinde birçok işletmenin kapanabileceğini de vurguladı. Vergi usullerine uyulması ve altın muhasebesinin doğru şekilde yapılması gerektiğini belirten Sönmez’e göre, sektörün düzelmesi ve kayıt dışılığın önlenmesi için acil önlemler alınması gerekiyor.

Sonuç olarak, kuyumculuk sektöründe yaşanan kayıt dışılığın temel nedeninin yetersiz kanunlar olduğunu vurgulayan Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, Vergi Denetim Kurulu’nun yoğun denetimlerine rağmen sektördeki sorunun ancak kanunlarda yapılacak değişikliklerle çözülebileceğini belirtti. Sektördeki kayıt dışılığın önlenememesi halinde ciddi sorunlarla karşılaşabileceğini ifade eden Sönmez, sektörün düzelmesi için acil önlemler alınması gerektiğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kuyumculuk Sektöründe Kayıt Dışılığının Yol Açtığı Sorunlar Hakkında Kritik Uyarılar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin