1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Numan Kurtulmuş’un 3. madde sözlerine tepkiler çığ gibi

Numan Kurtulmuş’un 3. madde sözlerine tepkiler çığ gibi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasanın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez ilk 4 maddesinden 3’üncü maddenin değiştirilebileceği yönünde açıklama yaptı. Kurtulmuş, ‘Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü’ tabirinin değişmesi gerektiğini söyleyerek, “Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, ‘Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü’ şeklinde ifade edilmelidir” dedi. Kurtulmuş’un sözlerine ünlü isimlerden tepkiler yağıyor.

Oğuzhan Uğur: 

“Halk buna asla izin vermez! Gereken cevabı verir’ dediğim her şeye susuldu, izin verildi. Nedir bu milletin kırmızı çizgileri hiç anlayamadım. Var mı onu da bilmiyorum. İnşallah vardır. Mesela şu sözlere ses çıkartacaksanız hemen başlayayım konuşmaya. Ha buna da susulacaksa hiç yormayayım kendimi. Bana patlıyorlar sonra, yapayalnız kalıyoruz vurduklarında.”

Şahan Gökbakar: 

“Anayasa 3. Madde “Türkiye Devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür.” Ve bugün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF EDİLEMEZ olan bu maddenin değiştirilmesi gerektiğini söyledi!!! Numan bey bir bakar mısınız 4. maddede ne yazıyor?”

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu: 

“Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak ve tarih bugünkü “ihanetleri” gelecek kuşaklar için ibretle yazacak! Meclis Başkanı Sn. Numan Kurtulmuş’un, “Anayasada yer alan ‘Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür’ tabirinin değiştirilebileceğine vurgu yapması da, “ihanet projesinin” düğmesine ayan beyan basıldığını gösteriyor. Önce Sn. Bahçeli, “Kapatılsın” dediği DEM’e barış eli uzatıyor, hemen ardından Meclis Başkanı çıkıp bu “sapkın cüretkarlığı” gösteriyor. Bakalım sırada kim ya da kimler var. Bu çıkışlar, “bilinçli-planlı-programlı” kapalı kapılar ardında kotarılan, “kurgulanmış-hesaplı-kitaplı”, vahim bir hain projenin, adım adım hayata geçirilmek istenmesi olsa da; Türk Milleti bu oyunu ne pahasına olursa olsun bozacaktır!..”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: 

“Alıştıra alıştıra bölecekler anlaşılan. Numan Kurtulmuş kelime oyunu yapıyor. Oysa doğrusu “Türkiye devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüdür.” Devlet, yüksek otorite, millet ve ülkeden oluşur. Bütün devletler hukuku kitaplarında böyle anlatılır. Onun için yazanlar doğru yazmış. Tabii amaç ilk 3 maddede masum değişiklikler önerip sonra içeriğini tamamen yok etmek. Bu devlet yıkılırsa hepimiz altında kalırız. Fakat en çok yöneten ve yıkanlar kalır.”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt: 

“Bak gördün mü sen! Anayasanın 3. Maddesin de yazım hatası varmış,değişmesi gerekirmiş. 3.Madde: “Türkiye devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüdür.” diyor. Numan efendi! Bunun neresi seni rahatsız etti? Yazım hatası yok,Saraydan gelen talimat var. İlk 4 madde değişemez.” 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Numan Kurtulmuş’un 3. madde sözlerine tepkiler çığ gibi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin