1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan: Yeni Anayasa Çalışmaları Başlıyor

Erdoğan: Yeni Anayasa Çalışmaları Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinden dönüş yolunda, gazetecilerin iç ve dış gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

KONTROL ALTINDA TUTUYORUZ: İsrail’in saldırganlığı kulak ardı edilemez. Şu anda biz istihbarat teşkilatımızla A’dan Z’ye İsrail’in Türkiye’ye yönelik attığı veya atabileceği her türlü adımı tabii ki kontrol altında tutuyoruz.

ELİ KOLU BAĞLI DURMUYORUZ: Toplumu tehdit eden her türlü riske karşı hükümetimizin tespit ve bertaraf etme çalışmaları var. Provokasyon peşinde koşanlar, kaos iştahı ile hareket edenler bugüne kadar hep karşısında bizi buldu. Maalesef bazı siyasetçiler birtakım politik çıkarlar uğruna algı operasyonlarına dahil olabiliyor. Hangi yola başvururlarsa vursunlar karşılarında başta istihbaratımız olmak üzere her an hükümetimizi, bizleri bulacaktır. Bunlara karşı eli kolu bağlı duran bir hükümet yok. Bunu milletim iyi bilmeli. Vatandaşlarımız sosyal medya başta olmak üzere birçok mecradaki organize yalanlara karşı dikkatli olmalı, her duyduklarına inanmamalı, resmi açıklamalara odaklanılmalıdır.

UYARIYORUM: İç cepheyi sağlam tutmak önemli. İç cephemize saldıran ve her maskeyi takabilen yapılara karşı birliğimizi müdafaa etmemiz son derece mühim. Sokakları karıştırmaya teşebbüs edenleri buradan bir kez daha uyarıyorum,… isterlerin oluşmasına ve genişlemesine müsaade etmeyecek uyumda olmalıyız. Vinci özgür olacak, Lübnan özgür kalacak. Suriye’de adil, onurlu, kalıcı ve kuşatıcı bir barış ikliminin oluşması için çabalarımızı artıracağız. Suriye’nin toprak bütünlüğüne karşı en büyük tehdit oluşturan bu duruma karşı Rusya, İran ve Suriye’nin daha etkili tedbirler alması elzemdir. Benzer şartlar İrak’ta da yaşanmaktadır. Bu nedenle, bir yanda İsrail’in savaşı tüm bölgeye yayma çabaları, diğer yanda terör örgütlerinin bölücü ve yıkıcı faaliyetleri ortadayken, küçük çıkar hesaplarını bir kenara bırakarak dayanışma içinde bölgeyi kurtarmamız lazım.

FİDAN YUNANİSTAN’A GİDECEK: 2023 seçimleri sonrası Yunanistan ile Türkiye arasındaki mevcut kronik sorunu nitelikli bir müzakere yoluyla çözebilir miyiz diye bir anlayış başladı. Sorunların tanımlanması, içeriğinin çizilip ortaya konması, belli çözümlerin bulunması konusunda iki tarafta da irade olması önemli. Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan Yunanistan’a gidecek, bu konularla ilgili görüşmeler yapacak. İyi komşuluk esası iki ülkeye de kazandıracak formülün anahtarıdır.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR: Kabinemizde iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Bu yeni süreçte de hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir.

‘Denetimler devam edecek’

İFŞA LİSTESİ: Tarım Bakanlığı’nın ifşa listesi ve Köfteci Yusuf tartışması: Türkiye’de 724 bin gıda işletmesi var. Bunlar… zaman caydırıcı hale getirmek için düzenlemeler yapacağız. Emniyet, yargı, medya konularında atılacak adımlar olduğunu görüyoruz.

‘Milletin sesine kulak veriyoruz’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip AK Parti 8’inci Olağan İl ve İlçe Kongrelerine gönderdiği video mesajda katılımcıları selamlayarak, kongrelere katılamasa da kalbinin salondakilerle birlikte çarptığını, heyecanlarına ortak olduğunu söyledi. Erdoğan, “AK Parti’yi bugünlere getiren sır, milletin sesine kulak vermemizdir, hiçbir komplekse kapılmadan milletin vicdan terazisinde muhasebesini yapması, nerede eksiği varsa üzerine kararlılıkla gitmesidir. 23 yıldır milletin umudu olmayı, milletin sorunlarına çözüm adresi olmayı işte böyle başardık” dedi.

‘Suç işleyen cezaevine mutlaka girecek’

CAYDIRICI CEZA: Suça meyilli kişilerin tutuklu yargılanması esas olacak ve yargılamada da bu kişilerin bu durumları esas alınarak infaz işlemleri yürütülecek. Ceza infaz sisteminde yapacağımız değişikliklerle suç işleyen cezaevine mutlaka gireceğini bilecek. Suç tiplerine göre daha net ve caydırıcı ceza politikaları uygulayacağız.

‘Bahçeli’nin tokalaşmasını olumlu buluyoruz’

GARİPSEMEDİK: Ortada net ve kararlı bir biçimde uzatılan bir el var. Biz Sayın Bahçeli’nin … siyasi yapısında uzlaşma ve diyalog çağrısının önemine vurgu yapıyor. Bu adım, bir kenara konulamaz. Sayın Bahçeli’den böyle bir adım beklemeyenler olabilir. Ama biz kıdemli bir siyasetçi olarak Sayın Bahçeli’nin böyle bir adımı atmasını garipsemedik. Temennimiz odur ki bundan sonraki süreçte de bu adımları atanların sayısı çoğalsın. Sayı çoğaldıkça da inşallah yeni anayasa konusunda toplumsal mutabakatın tabanını genişletebiliriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: Yeni Anayasa Çalışmaları Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin