1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sığınmacılar Türkiye’yi Dolandırıyor: Şok İddialar Ortaya Çıktı!

Sığınmacılar Türkiye’yi Dolandırıyor: Şok İddialar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Fatih Ergin, SÖZCÜ TV’de İpek Özbey’in sunduğu Nokta Atışı programında çarpıcı bir iddiayı ele aldı. Sığınmacıların hakları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin bin lira karşılığında bir danışmanlık şirketi aracılığıyla bilgi edindiğini belirten Ergin, suç kaydı bulunan Suriyelilerin kaçmak için çeşitli dolandırıcılıklara başvurduğunu dile getirdi. Ayrıca, suç kaydı bulunmayan kişilerin dahi bazı memurlar aracılığıyla kandırılarak Suriye’ye gönderildiğini ve daha sonra yüksek bir meblağ karşılığında Türkiye’ye sokulduğunu ifade etti.

Ergin’in açıklamalarına göre, sığınmacılar bin lira karşılığında arama kaydı, tahdit kodu ve suç kaydı gibi bilgileri öğrenmek için tercüme ve danışma ofislerine başvuruyorlar. Bu ofisler, Suriyelilerden oluşan bir grup tarafından işletiliyor ve Göç İdaresi veya emniyetteki “anlaşmalı memurlar” ile iletişime geçerek kişiler hakkında sorgulama yapılıyor. Bu sayede, suç kaydı olanlar kaçarak farklı kişilerin kimliklerini kullanarak Türkiye’ye giriş yapıyorlar.

Ergin’in verdiği örneklerden biri ise şöyle: Suriyeli bir sığınmacı, bin lira vererek sorgulama yaptırdıktan sonra suç kaydı olduğunu öğreniyor ve kaçmak için farklı yöntemlere başvuruyor. Örneğin, resmi dairelere gitmekten kaçınıp, başka bir Suriyelinin kimliğini kullanıyor. Ayrıca, suç kaydı bulunmayan zengin Suriyeliler de hedef alınıyor ve tahdit kodu konularak yüksek bir meblağ karşılığında Türkiye’ye sokulmaları sağlanıyor.

Tahdit kodu, Türkiye’deki yabancı uyrukluların ülkeye giriş çıkışı ve yaşadıkları süreç ile ilgili kontrol mekanizması oluşturan bir idari kod olarak tanımlanıyor. Bu kod, kişilerin Türkiye’deki faaliyetlerini izleme ve düzenleme amacı taşıyor.

Ergin’in ortaya attığı iddiaya göre, Suriyelilerin yaşadığı bu dolandırıcılık olayları ciddi bir güvenlik riski oluştururken, sistemdeki boşlukların kapatılması ve gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Bu tür illegal işlemlerin artık daha sık ortaya çıkmasıyla birlikte konunun detaylıca araştırılması ve sorumluların adalete hesap vermesi önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sığınmacılar Türkiye’yi Dolandırıyor: Şok İddialar Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin