1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kadınlar Kadıköy’de İktidara Seslendi: “Hükümet İstifa!”

Kadınlar Kadıköy’de İktidara Seslendi: “Hükümet İstifa!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın örgütleri, kadına yönelik şiddeti ve cezasızlığı protesto etmek amacıyla İstanbul Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya geldi. CHP Kadıköy İlçe Örgütü de eyleme destek verdi. Kadınlar, cinayete kurban giden kadınların fotoğrafları eşliğinde çeşitli sloganlar atarak Kadıköy İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sonunda İskele Meydanı’nda toplanan kadın örgütlerinin adına açıklama yapan Güneş Fadime Akşahin, “Hükümet istifa” sloganları eşliğinde bir konuşma yaptı. Akşahin, kadın cinayetlerinin temel sorununun erkek egemenliği ve AKP olduğunu belirterek, hükümetin çözüm için gerekli adımları atmamasını eleştirdi. Akşahin, çocuklar için Lanzarote Sözleşmesi’ni, kadınlar için 6284’ü uygulamayı taahhüt etti ve AKP’yi gereken adımları atmaya çağırdı.

AKP’nin hükümetin cezasızlık algısını ortadan kaldırma vaatlerine de değinen Akşahin, 6284 sayılı kanunun yetersiz uygulanmasının kadın cinayetlerine yol açtığını vurguladı. Ayrıca, 19 yaşındaki İkbal’in ısrarlı takip sonucu öldürüldüğünü belirterek, yetkililerin görevini yerine getirmediğini söyledi.

Akşahin’in konuşmasının ardından mikrofonu, Büyükçekmece’de denizde elleri ve ayakları bağlı halde cansız bedeni bulunan Sedef Güler’in annesi Gülizar Sezer aldı. Adalet talep eden Sezer, devlete yalvararak adalet aradıklarını belirtti. Sezer, çocuğunun kaybolması ve ölümüyle ilgili yaşadığı süreçte devletin yetersiz ve duyarsız tutumunu eleştirdi. Karakola gittiğinde çocuğunun kimliğini ve ölüm haberini basından öğrendiğini belirterek, adaletin yerini bulması için mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti.

Toplantıda, katledilen kadınlara ve ailelerine adalet ve destek talepleri yinelenirken, hükümetin kadına yönelik şiddete karşı atması gereken adımların vurgulandığına değinildi. Kadın örgütleri, seslerini duyurmak ve kadın cinayetlerine karşı mücadelelerini sürdürmek için bir araya gelerek güçlerini birleştirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadınlar Kadıköy’de İktidara Seslendi: “Hükümet İstifa!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin