1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Kurum, İstanbul İçin Atılan Adımları Anlattı: Yarısı Bizden Kampanyası Devam Ediyor!

Bakan Kurum, İstanbul İçin Atılan Adımları Anlattı: Yarısı Bizden Kampanyası Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başakşehir’deki “Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni”nde yaptığı konuşmada, 2 Temmuz’dan bu yana İstanbul’un daha yaşanabilir hale getirilmesi için önemli adımlar atıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 12 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği ile şu ana kadar İstanbul’da 180 bin konut ve iş yerinin yenilendiğini söyledi. Devamında, Türkiye’nin dönüşüme girmemiş tek sağlıksız ev bırakmayacağını vurguladı ve depreme karşı hazırlık için çalışacaklarını ifade etti.

Bakan Kurum, vatandaşların dönüşümden en iyi şekilde faydalanması için yeni adımlar atıldığını açıkladı. Alan bazlı büyük dönüşümlerde vatandaşların uzlaşması durumunda TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle dönüşümün başlatılacağını belirtti. Ayrıca sadece sağlıksız yapıları yenilemekle kalmayıp, yeni sosyal konutlar inşa edilerek yeşil alanların vatandaşlara sunulacağını söyledi.

Kurum, vatandaşların dönüşümden en iyi şekilde faydalanması ve sosyal konutlara erişimi için çaba gösterdiklerini, dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut inşaatlarının devam ettiğini belirtti. Bakanlık olarak, İstanbul’da sosyal konutlara olan talebi karşılamak adına planladıkları kentsel dönüşüm çalışmalarına da değindi.

Geçtiğimiz üç ay içerisinde yaşanan depremler sonrasında deprem bölgesini sık sık ziyaret ettiklerini ve depremin izlerini silmek için çalıştıklarını belirten Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in haksız ithamlarına maruz kaldıklarını söyledi. Hatay’ı ziyaret eden Özel’in verdiği sözleri tutmadığını belirterek, Hatay halkının deprem sonrasında yalnız bırakıldığını ifade etti.

Bakan Kurum, belediyelerle işbirliği içinde olduklarını, belediyelerin Bakanlıklarında bekleyen herhangi bir talebin kalmadığını ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin sorumluluklarını yerine getirmediğini ifade etti. Programın sonunda, Bakan Kurum tarafından hak sahiplerine konutların anahtarları verilirken, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu tarafından Murat Kurum adına dikilen 100 fidan için sertifika takdim edildi. Programa AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Kurum, İstanbul İçin Atılan Adımları Anlattı: Yarısı Bizden Kampanyası Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin