1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Seçim Sonrası Silahlı Saldırı: AKP Milletvekilinin Kardeşi Vurdu!

Seçim Sonrası Silahlı Saldırı: AKP Milletvekilinin Kardeşi Vurdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adem Çalkın’ın kardeşi Harun Çalkın, 14 Mayıs seçimlerinde AKP’den Kars Milletvekili seçildikten sonra Kars Ortakapı Mahallesi’nde Muhammed Halitoğlu’na silahlı saldırı düzenledi. Olay, 11 Ekim’de saat 23:00 sularında Kars merkezdeki Ortakapı Mahallesi Gamp Caddesi üzerinde gerçekleşti. Saldırıda 12 Ekim’de düğünü olan Halitoğlu’na en az 4 el ateş açıldı.

Ateş sonucunda bacağına tek kurşun isabet eden Halitoğlu ve çevresinde bulunan Hüseyin Altunbey yaralandı. Olay yerine gelenlerin müdahalesiyle hastaneye kaldırılan yaralılar, Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Halitoğlu’nun kemik kırığı nedeniyle ameliyata alındığı ve tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Halitoğlu, Sözcü’ye yaptığı açıklamada saldırının siyasi sebeplerle gerçekleştirildiğini öne sürdü. Kendisi hakkında yapılan siyasi eleştiriler nedeniyle saldırıya maruz kaldığını belirten Halitoğlu, saldırganın kendisine yaklaşarak ateş açtığını, bazı kurşunlardan kurtulduğunu ancak birinin ayağına isabet ederek kemiğini kırdığını ifade etti.

Saldırının ardından Harun Çalkın, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek silahıyla birlikte teslim oldu. Çalkın, polise verdiği ifadesinde genel yayın koordinatörü Muhammed Halitoğlu’nun kendisine ve ailesine hakaret ettiğini iddia etti. Kardeşi Adem Çalkın ise olayın ardından sessiz kalarak soruları yanıtsız bıraktı.

Saldırı sonrası Adem Çalkın, sağlık bakanı ve diğer yetkililerle birlikte esnaf ziyareti yaptı ve belediye ile valilik ziyaretinde bulundu. Saldırıya ilişkin detaylar araştırılırken, olayın siyasi bir gerginlikten kaynaklandığı düşünülmektedir. Muhammed Halitoğlu’nun bulunduğu Kars Ortakapı Mahallesi’nde yaşanan bu olay, yerel medyada da geniş yankı uyandırmış ve soruşturması devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Seçim Sonrası Silahlı Saldırı: AKP Milletvekilinin Kardeşi Vurdu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin