1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hayvanseverlerin İsyanı: Gebze Belediyesi’nde Katliam!

Hayvanseverlerin İsyanı: Gebze Belediyesi’nde Katliam!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebze Belediyesi’ne ait hayvan barınağının önündeki çöp konteynerinde dün çok sayıda sokak hayvanının öldürülmüş şekilde bulunması, hayvanseverleri harekete geçirdi. Gebze Belediyesi önünde toplanan hayvanseverler, AKP ve MHP’nin oylarıyla geçen yasama döneminde TBMM’de hayvanlarla ilgili kanunun kabul edilmesine tepki göstererek, “AKP halka hesap verecek, MHP halka hesap verecek” sloganları attı. Bu eylem sırasında Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün istifasını isteyen protestocular, güvenlik önlemlerinin artırılmasına da tepki gösterdi, “Çocuklar öldürülürken, istismara uğrarken, hayvanlar katledilirken neredeydiniz?” diye sordular.
Protesto esnasında bir hayvansever, üzerinde öldürülen köpeklerin fotoğrafının bulunduğu bir çelenği Gebze Belediyesi binasının önüne bıraktı. Bu sırada basın mensuplarının görüntü almak istemesi engellendi. Şarkıcı Hande Yener de protesto eylemine katılarak, insan olmaktan utanç duyduğunu belirtti ve aynı gün içerisinde çocuklar, kadınlar ve hayvanların öldürülmesine karşı tepkisini dile getirdi.
Seren Serengil de Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e seslenerek, ona karşı sert ifadeler kullandı. Protestonun ardından yaşam hakkı savunucuları, suç duyurusunda bulunmak amacıyla Gebze Adliyesi’ne yürüdü. Ancak adliye binasındaki güvenlik önlemleri nedeniyle toplu dilekçe verme hakları engellendi.
Sohayko Derneği Başkanı Yasin Yılmaz, Adliye binasında yaptığı konuşmada, tüm Türkiye halkının şikayet hakkının gasp edildiğini belirterek, canilerin tutuklanması için Gebze Adalet Sarayı’ndaki hakim ve savcılara çağrıda bulundu. Hayvanseverlerin, hayvan katliamına karşı verdikleri mücadele sürerken, buna dair adaletin sağlanması için de çabalarını sürdürmeye devam etmektedirler. Bu olay, toplumdaki hayvan hakları bilincinin artırılması gerekliliğini bir kez daha hatırlatmıştır.
Bu tür vahşet olaylarının önlenmesi ve yaşam hakkının savunulması adına toplumun tüm kesimlerinin duyarlı olması ve iş birliği içinde hareket etmesi gerekmektedir. Hayvanseverlerin mücadelesi, sokak hayvanlarının haklarının korunması ve benzer olayların önlenmesi için önemli bir adım teşkil etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hayvanseverlerin İsyanı: Gebze Belediyesi’nde Katliam!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin