1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Almanya, Eurofighter alımına onay verdi! Türkiye’de Almanya Başbakanı’nın Ziyaret Heyecanı

Almanya, Eurofighter alımına onay verdi! Türkiye’de Almanya Başbakanı’nın Ziyaret Heyecanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberine göre Almanya, Eurofighter alımı için Türkiye ile teknik görüşmelere başlamaya onay verdi. Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya’dan uzmanların Türkiye’ye geldiği bilgisi de gündeme geldi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un 19 Ekim’de Türkiye’yi ziyaret edeceği duyuruldu. Berlin’de düzenlenen basın toplantısında Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner, Scholz’un İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini ve görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleneceğini açıkladı.

Büchner, görüşmenin içeriği hakkında önceden detay veremeyeceğini belirtirken, Ukrayna’daki savaş, Orta Doğu’daki durum, göç, ikili ilişkiler ve ekonomi politikaları gibi konuların ele alınmasının beklendiğini dile getirdi. Eurofighter satışı hakkında yapılan soruya Büchner, Almanya hükümetinin tutumuna ilişkin bir bilgi veremeyeceğini ifade etti. Ayrıca, silah ihracatı konusunda detaylı bir açıklama yapılmadığını ekledi. Gazetecilerin ziyaret hakkında duyurulacak yeni bilgi olup olmadığı sorusuna Büchner, silah ihracatıyla ilgili bilgi veremeyeceğini ancak Alman Şansölyesi’nin Türkiye Cumhurbaşkanı’nı ziyaretinden her zaman yeni gelişmelerin beklenebileceğini söyledi.

Büchner, ziyaretin Ukrayna savaşının önemli bir Gündem maddesi olacağını vurgulayarak, Türkiye’nin bu konuda önemli bir ortak olduğunu belirtti. Almanya’nın Türkiye’ye Eurofighter satacağı konusunda başlayacak görüşmelerin detaylarıyla ilgili açıklamada bulunmayan Büchner, Almanya Başbakanı Scholz’un ziyaretinde Ukrayna savaşının yanı sıra diğer konuların da ele alınacağını aktardı. Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ekonomik iş birliği hakkında yapılacak görüşmelerin Almanya Başbakanı Scholz’un ziyareti sırasında ön planda olacağı belirtildi. Scholz’un ziyareti öncesinde, Türkiye ile Almanya arasında yapılan işbirliğini artırmaya yönelik adımların atılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya, Eurofighter alımına onay verdi! Türkiye’de Almanya Başbakanı’nın Ziyaret Heyecanı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin