1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan: Bahçeli’nin Adımı Çok Önemli!

Erdoğan: Bahçeli’nin Adımı Çok Önemli!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Son zamanlarda gerçekleştirdiği Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinden sonra Türkiye’ye dönüş yolculuğunda uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Demokratik Gelişim için Milli Mutabakat (DEM) hareketine yönelik attığı adımı önemsediğini açıkladı. Terörle mücadele konusunda net bir tavır aldıklarını belirterek, terörün her türlüsüyle mücadele edeceklerini ve terör dışı yöntemlerle çözüm arayışında olduklarını ifade etti. Bahçeli’nin DEM hareketine desteğini önemsediğini belirterek, bu tür inisiyatiflerin ülkenin birliğine ve huzuruna olumlu katkılar sağlayacağını vurguladı.

Erdoğan, siyasetin amacının ülkenin huzur ve birliğini güçlendirmek olduğunu belirterek, millete daha iyi hizmet sunma adına siyaset yaptıklarını ifade etti. Yeni bir anayasa yapılması gerekliliğine vurgu yaparak, Türkiye’nin demokrasisini daha da güçlendirecek bir anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Darbecilerin taktığı prangaları kaldırmak için kapsayıcı, adil, sivil ve özgürlükçü bir anayasa yapılmasının önemine değindi.

Erdoğan, Türkiye’nin demokratik ve hukuk devleti ilkesine bağlı kalarak ilerlemeyi sürdüreceğini ifade etti. Ülkenin terörle mücadelede kararlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, terör örgütleriyle mücadelenin devam edeceğini ve terörün kökünün kazınması için gerekli adımların atılacağını vurguladı. Erdoğan, ülkenin güvenliğini sağlamak ve vatandaşların huzurunu korumak için her türlü tedbiri alacaklarını söyledi. Türkiye’nin bölgesinde ve dünya genelinde barış, güvenlik ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmaya devam edeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sınırların güvenliğinin sağlanması, terörle mücadele, ekonomik kalkınma ve demokratikleşme konularında kararlılıkla ilerleyen Türkiye’nin, uluslararası alanda da etkin bir şekilde yer almaya devam edeceğini ifade etti. Türkiye’nin bölgede barış ve istikrarın sağlanması için çaba gösterdiğini belirterek, bölgesel iş birliklerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye’nin demokratik ve ilerici bir ülke olmaya devam edeceğini ve insan hakları konusunda da hassasiyetle hareket edeceğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: Bahçeli’nin Adımı Çok Önemli!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin