1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kız Çocukları İçin Sokaklara İndiler: İstismarcılara Karşı Birlik Olma Günü!

Kız Çocukları İçin Sokaklara İndiler: İstismarcılara Karşı Birlik Olma Günü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya, İstanbul’da son beş yıl içinde cinsel istismara uğrayan ve şikayetçi olan çocukların sayısının 10 bin 844 olduğunu söyledi. Bu sayının son iki yılda iki kat arttığını belirten Kaya, Ankara’da 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında düzenlenen yürüyüşe DEVA ve Gelecek Partisi’nin kadın milletvekilleri, CHP Grup Başkanvekili, Genel Başkan yardımcıları, parti meclis üyeleri ve MYK üyelerinin de katıldığını belirtti.

Kaya, son dönemde kaybolan ve öldürülen kız çocukları adına gerçekleştirilen yürüyüşün Kuğulu Park’tan başladığını ve Atatürk Bulvarı üzerinde bir süre oturma eylemi yapıldıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kadar devam ettiğini açıkladı. Yürüyüş boyunca kadınların ‘Çocuk bedenime dokunma’, ‘Sen, ben, biz birbirimizin çaresiyiz’ gibi sloganlar attığını ve kaybolan kız çocuklarının isimlerinin yazılı olduğu pankart ve dövizler taşıdıklarını ifade etti.

11 Ekim’in Birleşmiş Milletler tarafından kız çocukları için farkındalık günü ilan edildiğini hatırlatan Kaya, Türkiye’de kız çocuklarının temel yaşam haklarının ellerinden alındığını ve son bir buçuk yılda 2 bin 450 çocuğun önlenebilir sebeplerle yaşamını yitirdiğini belirtti. İstanbul’da son beş yılda cinsel istismara uğrayan ve şikayetçi olan çocuk sayısının 10 bin 844 olduğunu vurgulayan Kaya, ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, kadın politikacılara ve eşitlikçi erkeklere seslenerek birlik olma çağrısında bulundu.

Kaya, günün çocuk istismarcılarına ve katillere hesap sorma günü olduğunu belirterek, ülkenin içinde bulunduğu durumu kabul edilemez olarak nitelendirdi. Dayanışma ve mücadele çağrısında bulunan Kaya, vicdanı olan herkesi seslerini yükseltmeye ve çocuk istismarcılarıyla mücadele etmeye davet etti. Son olarak, ülkedeki kadın politikacılara, kadın milletvekillerine ve eşitlikçi erkeklere seslenerek birlik olma çağrısını yineledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kız Çocukları İçin Sokaklara İndiler: İstismarcılara Karşı Birlik Olma Günü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin