1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’li Ağbaba’dan çarpıcı açıklamalar: Cezaevlerindeki mahkum sayısı 27 ilin nüfusunu geçti

CHP’li Ağbaba’dan çarpıcı açıklamalar: Cezaevlerindeki mahkum sayısı 27 ilin nüfusunu geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de son dönemde yaşanan cinayetler, şiddet ve tecavüz olaylarının ardından CHP’li Ağbaba, AKP yönetimindeki son 22 yılda hapishanelerdeki mahkum sayısında yaşanan yüzde 500 artışı gündeme taşıdı. Ekim 2024 itibarıyla cezaevlerinde 362 bin 422 mahkum bulunduğunu belirten Ağbaba, bu sayının 27 ilin nüfusundan fazla olduğunu vurguladı.

Ağbaba, özellikle gençlerin suça sürüklenmesi konusuna dikkat çekerek, 2024 yılında 17 yaş altı 190 bin çocuğun suça karıştığını açıkladı. Bunun yanı sıra, hapishanelerdeki çocuk mahkum sayısının da endişe verici bir şekilde arttığını belirtti.

CHP Milletvekili, son 22 yıl içerisinde hapishanelerdeki mahkum sayısının ciddi şekilde arttığını raporunda açıkladı. 31 Aralık 2002’de hapishanelerde bulunan mahkum sayısının yaklaşık 60 bin olduğunu hatırlatan Ağbaba, bu rakamın 22 yılda yüzde 500 artarak 362 bin 422’ye yükseldiğini ifade etti.

Ağbaba, raporunda ayrıca son 9 ayda 70 bin kişinin hapishaneye girdiğine dikkat çekti. Bu verilere göre aylık 7 bin 835 kişinin, haftalık ise bin 958 kişinin hapishaneye girdiğini belirtti. Çocuk mahkumlar konusunda da endişeli olan Ağbaba, 2024 Nisan ayından Ekim ayına kadar 6 ay içinde 620 çocuğun suç işlediği için hapse girdiğini aktardı.

Çocukların suça sürüklenmesinde aile, eğitim ve sosyal yapıdaki sorunların etkili olduğunu vurgulayan Ağbaba, çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici politikaların güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Suçun önlenmesinin sadece cezai yaptırımlarla değil, sosyal politikalar, eğitim ve rehabilitasyon çalışmalarıyla mümkün olabileceğini belirtti.

Ağbaba, hükümetin bu konuda tedbir alması gerektiğini ve mecliste bir araştırma komisyonu kurulması önerisinde bulundu. Çocukların suça sürüklenmesinin sadece hukuki yaptırımlarla değil, sosyal politikalarla çözülebilecek bir mesele olduğunu vurguladı. Son olarak, toplum olarak çocukların güvenli, destekleyici ve şefkatli bir ortamda büyümesinin önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Ağbaba’dan çarpıcı açıklamalar: Cezaevlerindeki mahkum sayısı 27 ilin nüfusunu geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin