1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sırbistan’da Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nda Erdoğan’ın Güçlü Mesajları

Sırbistan’da Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nda Erdoğan’ın Güçlü Mesajları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sırbistan’daki bir otelde düzenlenen Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nda konuşma yapan Türkiye Cumhurbaşkanı, Sırbistan Cumhurbaşkanı’na teşekkürlerini ileterek, bakanlar ve iş dünyasından temsilcilerin katıldığı geniş bir heyetle gerçekleştirilen ziyaretin Sırbistan’la işbirliğine verdikleri önemi gösterdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nun iki ülke ve iş adamları için hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini ve işbirliğini tarihi ve kültürel bağlardan ilham alarak geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti. İstikrar ve refahın bölgede hüküm sürmesi için Sırbistan’la birlikte çalıştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı, ekonomik işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Türkiye ile Sırbistan arasındaki ticaret hacminin hızla arttığını belirten Cumhurbaşkanı, 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için gayret ettiklerini ifade etti. Türk sermayeli yatırımcıların Sırbistan’da önemli bir rol oynadığını belirten Cumhurbaşkanı, bu yatırımların istihdam ve ekonomik büyüme açısından önemli olduğunu söyledi.

Sırbistan’da faaliyet gösteren Türk firmalarının sayısının arttığını ve Halkbank’ın buradaki faaliyetlerinin Sırbistan ekonomisine olan güvenin bir göstergesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’in desteğinin önemini vurguladı. İki ülke arasındaki işbirliğinin derinleşmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı, turizm alanında da işbirliğinin artması gerektiğini belirtti.

Ortak basın toplantısında yapılan konuşmada, savunma sanayi ve dijital dönüşüm projeleri konusunda işbirliği vurgulandı. Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için sağlam bir iradenin olduğu belirtildi. İki ülke arasındaki işbirliği potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Forumun katılımcıları arasında Türkiye’den 150, Sırbistan’dan 180 kişi bulunmaktaydı. Yeşil ve dijital dönüşüm konularının ele alındığı forumda, iki ülkenin ortak adımlar atabileceği belirtildi. Forumda Türkiye’nin dışişleri, gençlik ve spor, sanayi ve teknoloji, tarım ve orman, ticaret ve ulaştırma bakanları ile diğer yetkililer de yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sırbistan’da Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nda Erdoğan’ın Güçlü Mesajları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin